Tesbih seçenekleri aksesuar konusunda kapsamı bir biçimde de ilgi çekmekte ve insanların fazlasıyla dikkatini gören bir materyal olarak da ön planda varlık göstermektedir. Tesbih materyalleri arasında yer alan seçenekleri de herkesin ilgi odağında yer alan aksesuar çeşidi olarak gündemde kalmayı sürdürmüş ve insanların kişisel zevklerini lanse etmeleri anlamında da başarılı sonuçlar sağlamayı başarmıştır.  Kişisel zevkleri yansıtan tesbih modelleri aynı zamanda görünüşe de katkı sağlama işlevine sahip oluş ve insanların sürekli olarak tercih ettiği ürünler olarak da kendini göstermiştir.

Tesbih modellerini bir araya getiren boncuk ya da imame gibi unsurların sonucunda güzel görüntü sergileyen tesbih aksesuarları ortaya çıkmış olup; özellikle erkeklerin ilgisi dahilinde de varlık göstererek; gündemde kalmaya da devam etmiştir. Tesbih modellerinin ilgi çekecek şekilde varlık göstermesi ile beraber ön planda yer alacak olan seçenekler kabul görmeye devam etmiş ve toz kehribar gibi parçaların insanları cezbetmesi sonucunda da bu tür ürünlere olan ilgide gözle görülen bir artışa şahitlik de edilmiştir.

Tesbihlerin piyasada yer edinmiş olan modellerinin yanı sıra kendi malzemeleri ile meydana getirmek de fazlasıyla mümkün olacaktır. buna bağlı olarak kişilerin tesbih boncukları ve imamelerini satın alarak hem kendi zevklerini daha kolay bir biçimde gerçekleştirmeleri mümkün hale gelecek hem de ile istenilen türde bir tesbih unsurunu oluşturmaları da ellerinde olacaktır. tesbih malzemeleri ile bir araya getirilen unsurlar dahilinde de nitelikli tesbih seçenekleri ortaya çıkmakla beraber; söz konusu aksesuarlar özgünlüğü ile oldukça çarpıcı bir etki yaracak potansiyeli de elinde bulundurmayı başaracak. Bu yüzden de kişilerin kendi teşbihlerini yapmaya başlaması sonucu da ortaya çıkacaktır.