Terasın bir bölümünün ya da tamamının ahşap, çelik, cam gibi materyaller ile kapatılmasına denir. Bu uygulamada amaç mevcutta açık olan teras içerisinde kapalı bir yaşam alanı oluşturmak ve terası dışarıdan gelebilecek etmenlere karşı korumaktır. Kapatılan teraslar açık teraslara kıyasla dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir. Kapatıldıktan sonra terasta bulunan yer ve duvar kaplamaları dış etmenlerden açık bir teras kıyasla en az şekilde zarar görmektedir.

Teras kapatmanın avantajları her ne kadar açık bir terasa göre fazla olsa da uygulaması kolay ve risksiz değildir. Gerekli izinler yerel yönetimlerden alınmalı ve arkasından bu izinler doğrultusunda terasa uygulama yapılmalıdır. İzin almadan yapacağınız uygulama kesinlikle yasal olmamakla birlikte yıkım kararı riski de söz konusu olabilmektedir.

Belediyeden Yapı Tadilat Ruhsatı çıkartıldığında ve bu ruhsatta tabi olan uygulamalar çerçevesinde terasın kapatılması en doğrusudur. Teras kapatmanın uygulama aşamaları ise şöyledir. Ana taşıyıcıların montajı, üst kaplama çatı malzemelerinin montajı, teras ters tavan montajı, teras yan kısımlarının (cam balkon, alüminyum doğrama vs.) montajı ve son olarak isteğe göre terastaki duvarlara dekoratif taş kaplama montajı yapılmaktadır. Bu aşamalar yukarıda da belirttiğimiz üzere kesinlikle ruhsat alındıktan sonra yapılmalıdır. Bunun dışında montaj aşamalarında kullanılacak olan malzemede son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Teras üstü kapama son zamanlarda basit ve özensiz bir uygulama olmaktan çıkıp teraslarda olması gereken ve son derece estetik görünümlü, profesyonel uygulamalara dönüşmektedir.

Teras kapatmalarda; teras hareketli tente sistemi, skylight sabit cam teras sistemi, çelik konstrüksiyon teras kapama sistemi, ahşap konstrüksiyon teras kapatma sistemi ve son olarak motorlu cam teras kapatma sistemlerinin uygulama ve projelendirme anahtar teslim olarak hizmetini vermekteyiz.