Duvar dekorasyonları son dönemde pek çok kişi tarafından popüler olarak görülen uygulamalar arasında yer alıyor. Çok fazla tercih ve fikir olmasına karşın duvar dekorasyonunu doğru yapabilmek oldukça zordur. Hem güncel modayı yakından takip etmeniz gerekir hem de vintage ürünler kurgulayarak bunları bir araya getirmeniz beklenir. Duvar dekorasyonu sizin tarafınızdan bir hobi olarak yapılabileceği gibi daha profesyonel çalışma isteniyorsa iç mimardan destek alınarak yapılabilir.

Duvar dekorasyonu yapılırken öncelikli olarak zeminin düz olmasında dikkat edilmelidir. Çünkü duvardaki dalgalanma ya da eğrilik dekorasyonda istediğiniz sonucu almanızı engelleyecektir. Zemin düz bir hale getirildikten sonra renk seçimine ya da duvarda kullanılacak olan kaplama çeşidine karar verilebilir. Özellikle kültür taşı ile doğal bir duvar oluşturularak eşyalarla desteklenen oda şık bir hale dönüştürülebilir. Kültür taşları hazır olan sistemler olduğundan dolayı uygulaması basit ancak görselliği oldukça yüksektir.

https://www.ugur-ticaret.com/artpietra-kultur-tasi/

Duvar Aksesuarları

Duvar her ne kadar kendi başına dekore edilmeye çalışılsa da dekoratif aksesuarların duvarın dekore edilmesindeki yeri çok büyüktür. Örneğin küçük çerçeveler ya da raflar kullanılarak duvara istenilen fonksiyon kazandırılabilir. Duvarın gösterişli olmasını istediğiniz tarafı isteğe bağlı olarak kültür tuğlası ile kaplanarak TV ünitesi ve aydınlatma ile renklendirilebilir.

Duvar dekorasyonu yapılırken renkler çok önemli. Bunun için nasıl bir konsept belirleyecekseniz oda içerisinde o renklerin ağırlıklı kullanılmasında fayda vardır. Ancak burada mekanın genişliği ve darlığı da göz önünde bulundurulmak zorundadır. 

Doğal olan duvar dekorasyonunda özellikle ahşap kullanımı kullanılabilir. Ahşap ürünlerin kendi içerisindeki albenisi duvardaki parçalarla desteklenerek şık bir dekorasyon ortaya çıkabilir.

https://www.ugur-ticaret.com/artpietra-kultur-tuglasi/

Duvar Kaplama Çeşitleri

Duvar kaplama ürünleri arasında çok fazla çeşit vardır. Özellikle TV arkası son dönemlerde farklı konseptlerde hazırlanabiliyor. Taş duvar yapımı en çok tercih edilen seçenekler arasında olurken özellikle beyaz ve bej tonlarının dikkat çektiğini de görebiliyoruz. Bütçe dahilinde yapılabilecek uygulamalar doğrultusunda mekanda istenilen etki ortaya çıkarılabilir.

Duvarlarınız konusunda kendiniz yapabileceğiniz çok fazla çeşit var. Ancak önemli olan bu uygulamaların tamamı arasındaki geçişleri başarılı bir şekilde yapabilmektir.

Duvarlarınız için tercih edebileceğiniz doğal taş modellerimize https://www.ugur-ticaret.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.