Dövme, deri altına işlenen renkli desenlere verilen genel adıdır kimi kalıcı hayat sonuna kadar kimi ise geçici 4 senelik veya 10 günlüktür. Eski zamanlarda mısırlılarda başlayan takı bu günümüze kadar gelen ve ayrıca çok yaygınlaşan ve yaptırdıktan sonra devamını isteyen hal alınır. Yaptırmaya karar verdikten sonra ve gitmeden bir saat önce ağrı kesici bir ilaç alıp ne aç ne tok halinde olup olmadığımıza dikkat edelim. Uygulama esnasında iken yapılan yere uyuşturucu krem kullanılır. Az ağrılı olur. İşlem bittikten sonrasında teramisin kremi ile devamlı yumuşatılır bu işlem 20 gün sonrasında ikinci rötuşu yapılırsa daha sağlam ve kalıcı kalması o kadar iyi netice verir. Şu anda bayanlarda çok sıkça yapılan kalıcı makyaj altında yapılan dövme teknikleri oldukça iyi sonuç vermesi ve o kadarda memnuniyetle karşılanmasına sebep olur. Ben kendi adıma kaşıma yaptırdığım bu dördüncü dövme artık sadece dövme değil benim kusurlu olan kaşımı düzeltmeme yardımcı olan bir parçam.

Artık dövme bir süsleme sanatı olmuştur. Beylerde bayanlarda vazgeçilmez hal almıştır sağlık yönünden de hijyenik ve her defasında yeni kullanılmamış iğneler tarafından yapıldığı ve yapan kişinin de lisanslı olması gerektiğini yetkililer tarafından açıkça vurgulanmıştır. Erkeklerin uygulamayı tercih ettikleri yerler sırtları kolları göğüsleri omuz bölgelerinde daha iyi ve çarpıcı durur bu yüzden genellikle bu bölgeleri tercih ederler. Hem kendi dövmesini görmeyeceği bir şekilde olursa dövmeden sıkılma gibi bir seçeneğiniz de olmamış olur. Tercih sizin ama bana sorarsanız sonuna kadar omuzda olan dövmeler daha iyi. Kadınlar ise kalça bölgesi ve göğüs bölgesinde yaptırabilir tabiki de fazla abartılmadığı sürece güzel durduklarını düşünüyorum. Kişiliğinize kalmış bir seçim. En ufağından bir öneri küçük kedi olabildiğince güzel duruyor ve daha çekici durmasına sebep oluyor. Unutmadan çok güzel İngilizce bir yazıda olabilir. Umarım mesela ne diye düşünüyorsunuz. Because never feel alıve! (çünkü hiç hayatta hissetmedim) gibi birçok güzel söz düşünüp uygulayabilirsiniz. Bilekte başlayıp dirsekte biten güzel bir çalışmaya adım atabilirsiniz. Önemli olan sadece dövme yaptırmak değildir. Erkekleri daha çekici kadınları ise daha özel yapacak bir dövme olması gerekir. Genç bayanlar içinse yani heavy metal dinleyenler için şunu söyleyebilirim çok güzel bir pentagram çizdirebilirsiniz göğsünüzün üstüne yaptırırsanız tarzınızı elinize aldığınız bir gerçek olacaktır.

Dövme modelleri, her yapılan dövmenin bir anlamı vardır. Erkeklerin yaptırdıkları dövmeler. Kartal aslan. Cin yazıları çizgi filim karakterleri kültürlere ait semboller yüzler. capamitolojik hayvanlar kahraman resimler hac işaretleri kaplan burçlar zebani resimleri. Şeytan resimleri. İngilizce yazılar köpek at yılan. Kertenkele. İskambil kâğıt resimleri akrep kertenkele. İskelet. Kurukafa ve vs vs bazıların anlamlarını bildiğim kadarıyla ileteyim sizlere aslan liderlik ve cesareti temsil eder. Kertenkele tehlikeden kaçma kendini koruma kaplan ise iktidarı ve ihtirası at ise özgürlük ve kuvveti akrep her an tehlikeyi kurt yetenek ve sedakate tilki zekâ ve kurnazlığı köpek dostluğa vs vs bayanlar ise seçtikleri semboller çiçek çeşitleri kelebekler burçlar sevgililerin ya da eşlerin isimlerini çeşitli mum uçuşan minik kuşlar zar sembolize edilmiş kadın ilahlar kedi anahtar kilit kalp melek dikenli tek yıldız sonsuzluk sembolleri ayçiçeği kuş tüyü tavşan başak ok ve yay peri pati gökkuşağı imza kum saati yusufçuk örümcek vs. Dövme Fontları, Tatto olarak verilen şekil yazılarından kaynaklanan kalın ince büyük küçük harflerden oluşan Çince Japonca İngilizce Fransızca Arapça Türkçe Kürtçe Boşnakça almanca roma yazısıyla yunanca mısırca veya Latince ama hepsinin anlamları olan bazı şeyleri simgeleyenlerden oluşur. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok güzel bir seçim yaparsanız kuşkusuz ki sorun çıkartmayacaktır. Seçenek yeterince fazla artık sizin tarzınıza kalmış bir şey yardımcı olabildiysem beni gereğinden fazla memnun edecektir lütfen dediklerimi azda olsa dikkate almayı unutmayın sonradan etinizin yüzülüp canınızın yanmasını hiç istemem.