Geçmişten günümüze kadar uzanan fal kavramında en öne çıkan ve kartlar ile incelemeleri yapılan tarot falı nasıl bakılır en merak edilenlerin başında geliyor. Konu hakkında uzman kişilerin bakması ile geçmiş zaman, şimdiki zaman ve gelecek zaman hakkında merak edilen soruların yanı sıra günümüz de en çok sorulardan biri de;  Benimle ilgili ne düşünüyor sorusu olarak görülüyor.

78 farklı kart ile bakılan tarotta büyük arkana denilen 22 ve küçük arkana denilen 56 adet kart bulunur. Söz konusu olan 56 kart uzun yıllardır iskambil kartlarına dönüşerek hayatımızda yerini almıştır. Oynadığımız tüm iskambil oyunlarının temeli tarot ile gelmiştir. Tarot, genel olarak Mısır tarihleri aracılığı ile kullanılmaya başlamış ve bu şekilde hayatımıza girmiştir. Roma dönemlerine ait olarak yer alan kartlar ardından Avrupa sınırlarında yayılmış ve çingene olan falcıların en çok kullandıkları yöntem olmuştur.

Tarot kartları kendi aralarında kılıç, kupa, tılsım ve değnek olarak dört farklı grupta incelenmiştir.

Tabi ki kartın ters ve düz açılmış olmaları da farklı anlamları beraberinde getiriyor. Kısaca incelenecek olursa bir kart test açılırsa o kartın negatif anlamına işaret eder. Bir yandan da 22 büyük arkana kartlarının kahraman yolculularında oldukça önemli ve gizli anlamları yer alıyor.

Tarot falı gelecek hakkında bilgi verir mi?

Her ne kadar tarot falı geleceği söyler diye düşünülen bir durum olsa bile öyle bir durum söz konusu değildir. Sadece insanların hayatındaki seçimler için rehberlik yaptığı bilinmektedir. Pek çok kişi her ne kadar geleceği öğrenmek istese bile tarot kartları gelecek, geçmiş ve şimdiki zaman olarak detayları verir. Kısaca bakılacak olduğu zaman insanların hayatında olan seçimlerin sonuçlarının neler olacağını tarotlar ile rahat bir şekilde görebiliriz. Gelecek ile ilgili kartların çekilmesi gelecek zamanlar hakkında bilgi edinmek söz konusu olacaktır. Geleceğe yönelik sorulan eski sevgiliyi geri döndürme ritüelleri de yer almaktadır.

Tarot falı nasıl bakılır ve nasıl öğrenilir?

Herkes tarafından merak edilen tarot falı nasıl bakılır ve nasıl öğrenilir kısmında herkesin bir adet tarot destesi olması gerekir. Şu an çeşitli anlamların yer aldığı desteler bulunur. İlk olarak klasik kartlar ile öğrenilmesi başlamak gerekir. İlla kartların anlamlarını bilmek gerekmez. Bunun için internette ya da kaynak gibi kitaplardan gerekli bilgiler öğrenilebilir. Tarot öğrenmenin biraz zaman alacağını görmek gerekir.

Ücretsiz Tarot yorumları ilk başlarda her ne kadar bir süre zaman alsa bile gerçekten de alıştıktan sonra oldukça pratik olacaktır. Bu yüzden tek kart çektirme ardından dilekler sorulabilir ya da genel açılımlar tercih edilebilir. Keltik çaprazda olan her kartın konumsal olarak yer alan değerleri tercih edilebilir. Bu ilk anlarda öğrenen kişilerin kafalarının karışmasına engel olur. Ters çıkmış olan kartları da düzelterek bunların ne anlamlara geldiklerini anlatarak başlanabilir ve harika ötesinde bir rehber olarak yer alabilir.