Klasik mario oyunları sitesine hoş geldiniz. Sevgili oyun sever arkadaşlar sitemizi her gün yepyeni oyunlarla zenginleştirerek sizlere daha iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. Bilgisayar oyunlarının en çok ziyaret edilenlerinin hiç kuşkusuz mario oyunları olan sitelerdir. Mario oyunlarının en fazla bir arada bulunduğu sitemizde aklınıza gelebilecek her türlü oyunu rahatlıkla bulabilirsiniz. Oyunlarımızın tamamı hem çok eğlencelidir hem de siz değerli çocuklarımıza farklı bilgi ve beceriler kazandırır. Keyifli zaman geçirmek isteyen herkesi bu harika oyunlarımızı mutlaka oynamalarını tavsiye ediyoruz.

Oyunlarımız arasında yer alan bu heyecanlı oyunumuzu oynamak için ilk olarak en popüler oyunlarımız kategorisini açmalısınız. Kategorinin içinden klasik mario hopla oyunumuzu seçtikten sonra gelen yeni sayfada tanıtım resminin altındaki oyunu başlat butona basacaksınız ve hemen oyunu önünüze indirmeye başlayacaksınız. Oyun çok dolu olduğundan ötürü yüklenme işlemi biraz uzun sürecektir. Ancak oyunumuzu oynarken kesinlikle beklemeye değer bir oyun olduğunu göreceksiniz. Yüklenme işlemi sonunda player 1 butonunu tıklayarak oyuna giriş yapacaksınız. Harika ötesi bir eski mario oyunu artık oynamaya hazırsınız. Bu oyunda süper kahramanımızın amacı çıktığı yolculukta karşısına çıkan bütün düşmanlarını yenerek yoluna sapasağlam devam etmesidir. Yolunu en fazla kesen hiç şüphesiz ezelden beri onun en büyük düşmanları olan zehirli mantarlar ve yeşil kaplumbağalardır.

Bu düşmanlar karşınıza çıktıklarında yapacağınız hamleler çok önemlidir. İster onlara hiç dokunmadan üzerlerinden atlayıp yola devam edersiniz isterse de hoplayarak kafalarının üzerine basarak onları öldürüp karşılığında puanlar kazanıp öylece yolunuza devam edebilirsiniz. Yemyeşil bir düzlüğün ortasında uzayıp giden yolda ilerlerken önünüzü kesen bir hayli engel çıkacak. Bu engelleri aşmak için kafanızı iyi çalıştırmalısınız. Yüksek duvarları aşmak için gerekli hamleleri yaparak basamaklar oluşturacaksınız ve öylece duvarları aşmayı başaracaksınız. Bu yüksek duvarları aşarken önünüze duvarın farklı bölgelerinde bulunan üzeri soru işaretli olan sihirli tuğlaları kırarak içlerinden çıkan altınları alacaksınız. Bazen de bu sihirli tuğlaların içinde mantarlar çıkacaktır. Çıkan mantarları öldürüp puanlar kazanacaksınız. Oyunda süper mario kahramanınızı hareket ettirmek için klavyenin ok tuşlarını kullanacaksınız. Zıplatmak için ise S tuşunu kullanın. Ayrıca havadan gelen basamakları istediğiniz yere yerleştirmek için de space tuşuna basmalısınız. Klasik mario oyna sitemizdeki tüm oyunları bu şeklide oynayabilirsiniz, hepinize bol eğlenceler dileriz.