Su arıtma sayesinde gerçek anlamda bakterilerden arındırılmış, sağlıklı,güvenli ve temiz bir su elde edebilirsiniz.

Evinizde ve iş yerinizde temiz su ihtiyacınızı su arıtma sistemleri sayesinde sağlayabilirsiniz. Su arıtma konusunda bir çok farklı yöntem kullanılmaktadır.

Bu yöntemler su konusunda gelen taleplere göre değişkenlik göstermektedir. Firmamız temiz su üretme konusunda kendi ürünlerini üretir, satışını ve teknik desteğini sağlar.

Su yumuşatma cihazları; endüstriyel veya evsel kullanımda zarar veren Ca ve Mg iyonlarının sudan alınarak suyun yumuşatılması, kirecin giderilmesi işini yaparlar.

Su içinde bulunan sertlik yapan iyonlar sudan uzaklaştığında, suyun bu açıdan kireçtaşı oluşturma niteliğide bertaraf edilir.

Mayer su yumuşatma cihazları uzun kullanım ömrü ve yüksek teknoloji ürünü bileşenleri ile endüstriyel alanların koşullarına uygun şekilde üretilmektedir.

Su yumuşatma cihazı tasarımı yapılırken aşağıdaki bilgilerin öğrenilmesi sonucun mükemmel olmasını sağlar.

Suyun sertlik derecesi ve diğer analizler,
Günlük ve anlık su debisi,
Tesisatın ölçüsü,
Tesisat basıncı,
Depo ve hidrofor altyapısı,
Suyun kullanım amacı,

Su arıtma cihazı çalışması iyon değiştirme prensibi ilkesine göre çalışır. Burda amaç daha önceden Na iyonu ile yüklenmiş reçinenin Ca ve Mg iyonlarını yakalamasıdır. Cihazın ne kadar kireç yükleneceği tasarımcı tarafından hesap edilmiş olmalıdır. Böylece cihaz kapasitesi dolunca rejenarasyon aşamasına geçilebilir.

Reçine miktarı hesaplanırken su setliği ve su miktarı gözönünde tutulmalıdır. İçinde tortu ve diğer safsızlıklar olmayan su cihazın giriş noktasından basınçla girer.

Difizörler sayesinde yüzeye ve reçineye temas eden su sertliğini kaybederek cihazın çıkış noktasından işletmeye verilir. Kapasitesi dolan reçine kolonu, daha önceden hazırlanmış olan rejenarasyon solüsyonuyla (NaCl) kendini temizler. Temizleme esnasında ortaya çıkan atıksu uygun şekilde uzaklaştırılır.

Bu işlem tamamen otomatiktir. İşletmeci sadece rejenarasyon tankındaki sodyum klorürü tamamlamakla görevlidir.Su yumuşatma cihazı, bazı ekipmanların biraraya
gelip devreyi tamamlaması ile 5 ana bileşenden oluşur.