Sonbahar ayları olan Eylül, Ekim ve Kasım aylarında tatile gidilecek yerler bulunuyor. Ağaçta yapraklar sararmaya, rüzgârın esme gücü hızlanır, çisenti ve sağanak şekilde yağmurlar yağmaya başlar. Sonbaharın keyfini çıkarmak ve bu doğa harikalarını keşfederek tatil yapabilirsiniz.

Yeni evlenen kişiler balayı yaparak sonbahar mevsiminin romantiğini yaşamanın keyfini çıkarabilir. Farklı yerleri keşfetmiş olursunuz. Sonbaharın güzellikleri ve doğanın eşsiz değişimini izleme fırsatı yakalarsınız. Biz genel olarak yazın tatil yapıyor, sonbahar geldiğinde de evden çıkmıyoruz. Sıcak yaz günlerin gelmesini beklemeye çekiliyoruz. MNG Turizm yeni evlenenler için romantik balayı, tatil ve doğa meraklılarına özel sonbahar aylarında tatil yapacağı yerleri açıklıyor

Kocaeli Yuvacık

Yuvacık, Kocaeli’nin samanlı dağları eteklerinde yer alıyor. Yuvacık, doğa tutkunlarının vazgeçemeyeceği yerler arasında yer alıyor. Barajı ve ormanlık alanları bulunuyor. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen ailelerin piknik yapabileceği muhteşem bir yerdir. Mevsimlerin değişmesiyle birlikte doğanın renk değişimini fark edebilirsiniz. Yuvacık’ta; piknik, doğa yürüyüşü, safari, trekking (dağ yürüyüşü), paintball etkinliklerini yapabilirsiniz.

Kütahya, Afyon Ve Eskişehir Sınırlarında Frig Vadisi

Frig Vadisi Kütahya, Afyon ve Eskişehir illeri arasında yer alıyor. Bu doğa güzelliği tarih meraklıların ilgisini çekiyor. Bölgede M.Ö. 8. yüzyıla ait kalıntı ve antik eserler bulunuyor. Tarihi yerler ve sonbahar mevsiminin etkisiyle birleşen doğa güzelliklerinin renkleri sonbaharda görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu söylüyor. Frig Vadisinde; rüzgâr ve suların oymasıyla birlikte oluşan kayalar, anıtlar, kaleler ve evler geziye gelen herkesi büyülüyor. Frig Vadisi Kütahya’ya 55 km, Afyon’a 122 km ve Eskişehir’e 59 km uzaklıktadır.

Afyon Otelleri: https://www.mngturizm.com/yurtici-otelleri/afyon-otelleri

Düzce Yığılca

Yığılıca, Düzce’ye 33 km uzaklıkta yer almaktadır. Yığılıca birçok kişinin bilmediği cennet gibi bir yerdir. En çok doğaseverler ziyaret etmektedir. Kano, yelken ve rafting (sal yarışı) gibi doğa sporları yapabilirsiniz. Orman içinde doğa yürüyüşü veya trekking (dağ yürüyüşü) yapma imkanı bulunuyor. Daha önceden rezervasyon yaptırarak Orman İşletme Müdürlüğünün misafirliğinde kalabilirsiniz.

Bartın Amasra

Amasra, Bartın merkeze 15 km uzaklıkta yer alıyor. Amasra’nın her mevsim değişen güzellikleri bulunuyor. Yaz aylarında plajlarda, sonbaharda mutfak lezzetlerini keşif edebilirsiniz. Buranın insanları da sıcakkanlıdır. Mutfak lezzetleri çok güzeldir. Denizden vazgeçemeyenler sonbahar aylarında Amasra’yı ziyaret edebilir.

Muğla’nın Milas İlçesinde Bafra Gölü

Bafra gölü, Muğla’nın Milas ilçesinde yer alıyor. Milas, Bafra Gölüne 29 km uzaklıktadır. 1994 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Doğal güzelliği ve tarihi değerleriyle ön plana çıkan Bafra Gölünde; tekne kiralayarak dolaşabilişiniz. Beşparmak dağlarında yürüyüş veya kamp yapabilirsiniz. Tarih meraklıları Herakleia Antik Kentini gezebilir. Damak tadına önem veren lezzet meraklıları Ege'nin bir birinden farklı yemeklerini tatma imkânı bulabilir.

Muğla Otelleri: https://www.mngturizm.com/yurtici-otelleri/mugla-otelleri

Samsun Vezirköprü Kunduz Ormanları

Kunduz Ormanları Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yer alıyor.  Vezirköprü Kunduz Ormanlarına 47 km uzaklıktadır. Şehirde günlük rutin yaşamda trafikten, işten ve çeşitli nedenlerle bunalan kişiler Kunduz Ormanlarını ziyaret ederek huzura kavuşabilir. Ormanda geyik üretme tesisi bulunuyor. Vatandaşlar ormanda piknik ve kamp yapabilir.

Artvin Hatila Vadisi

Hatila Vadisi, Artvin’e 10 km uzaklıkta yer alıyor. 1994 yılında milli park statüsüne kavuşmuştur. 2015 yılında 225 metre yükseklikte cam seyir terası yapılmıştır. Vadi jeolojik ve jeomorfolojik şekilleriyle bu güzellikleri görmeye gelenleri adeta büyülüyor. Çok sayıda dere bulunuyor. Hatila Vadisinde; doğa yürüyüşü, piknik, kamp yapabilirsiniz. Doğa harikası bulunan bu yerde, amatör fotoğrafçılar çekecekleri fotoğraflarla bu anı ölümsüzleştirebilir.

Isparta Eğirdir Kovada Gölü

Kovada Gölü Isparta’nın Eğirdir ilçesine 29 km uzaklıkta yer alıyor. Sonbahar mevsiminin etkisiyle ağaçlar kızıl rengine bürünür. Kızılağaçlar ve ortada yer alan göl ile birlikte büyüleyici bir manzara ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu yer, milli park ilan edilmiştir. Kovada Gölünde; kamp, yürüyüş, tırmanış yapabilirsiniz. Milli park ilan edilmesiyle birlikte bisiklet parkuru yapılmıştır. Bisikletinizle rahatlıkla gezebilirsiniz. Gölün çevresinde gelişmiş yerler arasında Yeşil Ada bulunuyor. Bu ada da konaklama ve yemek yiyeceğiniz yerlere ulaşabilirsiniz.

Hatay Antakya Samandağ

Hatay Antakya’ya 22 km uzaklıktadır. Samandağ Hatay’ın bir ilçesidir. Yaz aylarında kumsal ve koylarının güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Doğal ve tarihi güzellikleri bulunuyor. Seleukeia Antik Kenti, Ermeni köyü Vakıflı, St Pierre Kilisesi, Samandağ sahiliyle doğa ve tarih meraklılarını kendine çekiyor.