İçimizin kıpır kıpır olmaya başladığı bahar mevsimiyle birlikte gelen tatil özlemi kış aylarına kadar devam ediyor. Özellikle şehir hayatından bunalan ve tüm stresini bir kenara bırakıp deniz, kum ve güneş üçlüsüyle geçecek bir seyahat arayışında olanlar yıl içerisinden erkenden otel rezervasyonlarını yaptırmaya başlıyor. Sezon boyunca dolup taşan tatil beldeleri her yıl olduğu gibi yine bir hayli kalabalık. İşte son dönemlerin en popüler 5 tatil beldesi:

1 – Bozcaada

Ülkemizin sahip olduğu cennet köşelerinden biri olan Bozcaada ada hayatını seven tatilcilere muhteşem bir seyahat vadediyor. Henüz feribottan indiğiniz anda ruhunuzu saracak olan huzur adadan ayrılana kadar da peşinizi bırakmıyor. Burada sezon mayıs ayında başlayıp ekim ayına kadar sürüyor ve buz gibi suları bir anda yaz sıcağında en yakın dostunuz oluveriyor. Birbirinden güzel plaj ve koylar aynı zamanda çeşitli rüzgar sörfü ve dalış gibi çeşitli su sporlarına da olanak sunuyor. Eğer siz de tatilinizde ada havasını solumak istiyor ve nispeten daha kendi halinde bir seyahat arayışında iseniz rotanızı buraya çevirebilirsiniz. Üstelik her bütçeden tatilciye de konaklama imkanı sunuyor.

2 – Alaçatı

Çeşme’nin güzide köşelerinden biri olan Alaçatı, tatilden beklentisi eğlence olanlar kadar huzurlu olmak isteyenlerin de buluşma noktası. Bu nasıl mı oluyor? Her şeyden önce beldenin sıra sıra dizilmiş Rum evleri ve Arnavut kaldırımlı sevimli sokakları üzerinizde tarifsiz bir dinginlik uyandırıyor. Fakat beldenin sabaha kadar süren eğlenceleri, alışveriş mekanları ve plaj partileri de sizde bir o kadar canlılık uyandırıyor. Bu sebeple burası çok yönlü bir seyahat arayışında olanlara unutulmaz bir tatil olanağı sunuyor. Genellikle Rum evlerinin restore edilmesiyle sevimli birer butik otele dönüştürülmüş olan konaklama birimleri artık Alaçatı’yla özdeşleşmiş durumda. Siz de yaz tatilinizi değerlendirmek için ilk fırsatta otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

3 – Bodrum

Bodrum yalnızca son dönemlerde değil aslında çok uzunca bir süredir popüler tatil beldelerinden biri olmaya devam ediyor. Çünkü burada hayat gerçekten bambaşka akıyor. Gündüzleri koy koy gezip keşfedebileceğiniz muhteşem denizi, akşamları deniz kenarında balığınızı yerken seyre daldığınız keyifli bir manzaraya dönüşüyor. Barlar sokağında sizi bekleyen keyifli bir akşam ise Bodrum’a gelenlerin vazgeçilmez eğlencelerinden biri. Büyük otellerden apartlara, butik otellerden pansiyonlara kadar çok geniş bir konaklama olanağına sahip olan belde her bütçeden ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Tüm sahip oldukları ve her bütçeden ziyaretçiye açık olan Bodrum daha uzun yıllar en popüler yerler konumda olmaya devam edeceğe benziyor.

4 – Kuşadası

Ege’nin bir diğer sevimli ilçesi Kuşadası da sezon boyunca yalnızca ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Bağlı olduğu Aydın’a araçla yaklaşık iki buçuk saatlik bir mesafede yer alan ilçenin tatilciler için en dikkat çekici yanı ise doğal güzellikleri. Kuşadası Milli Parkı gibi değerli bir doğa harikasına sahip olması ve birbirinden güzel kumsalların kavuştuğu berrak denizi beldeyi vazgeçilmez kılan özelliklerden. Tüm bunların yanı sıra bölgede konaklama seçenekleri de oldukça çeşitlilik gösteriyor. Genelinin deniz kenarında yer aldığı beş yıldızlı her şey dahil konseptiyle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Ayrıca ilçede apart ve pansiyon gibi konaklama seçenekleri de bulunuyor.

5 – Kaş

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kaş, gencinden yaşlısına herkesin son dönemlerde en popüler tatil beldesi haline geldi. İlçeyle adeta bütünleşmiş olan Arnavut kaldırımlı Kaş sokakları ve begonvillerle çevrili evleri ilçenin neden bu kadar huzurlu olduğunu kanıtlar nitelikte. Dalış için de sıklıkla tercih edilen beldenin dillere destan plajları ise tüm ziyaretçileri adeta büyülüyor. Müdavimlerinin çok iyi bildiği üzere ilçenin en güzel olduğu dönem ise hiç şüphesiz bahar ayları. Tüm bunların yanı sıra bölgede en sık tercih edilen konaklama birimleri arasında küçük oteller yer alıyor.