Bağımlılığı en fazla olan ve kanser hastalıklarının nedenleri arasında ilk sırada yer alan sigara içiciliği, her yıl düşen oranlar ile daha az bağımlı tarafından tüketiliyor. Bu süreçte devletin bir çok almış olduğu kararlara karşın, 18 yaşın altında sigara satılmaması, kapalı alanlarda sigara içilmemesi, araç içerisinde sigara içilmemesi ve sigaranın fiyatının yükseltilmesinin ardından covid-19 tedbirleri kapsamında, belirlenen sokaklar haricinde sigara içmekte yasaklanmıştı. Bu yasaklar insanların toplu olduğu ve insan trafiğinin daha yoğun olduğu yerler için geçerli olurken, covid-19 virüsüne maruz kalan her 10 kişiden 1 ise direk olarak sigarayı bırakmış durumda.

Sigara Bırakmada Covid-19 Etkisi

Covid-19 ile birlikte, artan sigara yasakları, sigara içmeyenler için oldukça olumlu olurken, sigara tiryakileri ise şikayetçi. Her ne kadar şikayetler olsa da, alınan bu tedbirlerin daha da yaygınlaşacağı ve bu yaygınlaşmanın sonucunda sigara bağımlılarının daha az alanda sigara içmek zorunda kalacağı için, sigarayı bırakacakları ön görülüyor. Şuan ki istatistiklere göre sigara bırakma sayısında artış gözlemlenirken, bir çok kişi ise sigarayı bırakmak için mücadele ediyor. İşte bu kişiler için bir çok uzman, farklı bilgiler vererek, bu süreçte neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Özellikle elektronik sigara gibi çözümlerde burada devreye giriyor.

Sigaranın Zehrini Hayatınızdan Çıkarın

Sigaranın bağımlığı nikotin ile olurken, nikotinin yanında sigaranın bilinen 4000'in üzerinde zehri bulunuyor. Durum böyle olunca da içilen sigara hem kişinin kendisine ve hemde pasif içici dediğimiz çevrede ki insanlara da zarar veriyor. Bu nedenle pod mod özelleştirilmiş cihazlar, sadece içenin nikotin ihtiyacını karşılamasını sağlıyor. İradeli bir şekilde bırakmak isteyenler için, günlük nikotin ihtiyacı ara ara tüketmeleri ile birlikte, sigarayı hayatlarından çıkarmaları da mümkün oluyor. Buna göre elektronik sigara kullanımında da ciddi bir artış gözlemleniyor.

Farklı Tatlar ve Aromalar Cezbedici Hale Geliyor

Sigara tiryakilerinin farkında olduğu ama bir türlü kabullenemedikleri diğer bir durum ise kötü kokudur. Özellikle bu kötü koku gün boyu üzerinizde kalıcı olması nedeni ile etrafınızda ki insanların da rahatsız olmasına neden olur. Ancak farklı tatlar ve kokular işte burada da önemli bir faktör olduğu için, salt likit kullananlar bu durumda da memnun oluyor. Ancak şunu belirtelim ki bu tür tercihler sigarayı bırakmanız için yardımcı faktörlerdir. Yeni bir bağımlılık için olmadığı gibi, sigara bırakma sürecinde size yardımcı olacaktır.