Dünyada 3 kişinden 1’i sigara içmektedir. Buna göre dünyada 1,2 milyar insan sigara kullanmaktadır. Sigara kötü bir alışkanlık olmasına rağmen günümüzde içmeyenlerin dahi hayatının bir parçası olmuş durumda. Çünkü yoğun bir pasif içici kitlesi de bulunuyor ve haliyle bunlarda sigaradan etkileniyor. Sigarayı insanlar kötü arkadaş çevresinden dolayı, gençlerin ailelerine karşı isyandan dolayı, stresten dolayı, can sıkıntısından dolayı ya da zevkten dolayı içilmektedir. Kısacası herkesin kendine göre ya da sigara içen yakınlarına göre bir bahanesi var. Ama bahaneler insan sağlığının önüne geçmemeli ve sigaradan kurtulmalısınız.

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Tavsiyeler

Hiç tartışmasız bir gerçek var ki oda sigarının insanlara çok zararı olmasıdır. Günümüzde sigara içmek çok popüler olmuştur. Herkes içmeye başladı. En kötüsü de hamile kadınların sigara içmesidir. Hamile olan kadınların çocuklarının ve kendi sağlığına ne kadar zarar verdiklerinin farkında değildirler. Ayrıca sigara içenler sigara içmeyen insanlara da zararı çok fazladır. Bunun nedeni ise sigara içmeyen kişiler sigara içilen bir ortamda bulundukları zaman bu ortamdaki sigara dumanlarından istemeyerek de olsa solurlar. Bu soludukları sigara dumanları onları pasif içici konumuna sokmaktadır.

Sigarayı bırakmak isteyenlere tüm sivil toplum kuruluşları ve sağlık kurumları yürüyüşe çıkmalarını, sakız çiğnemelerini, ellerinde kalem çevirme ya da tesbih çekme gibi alışkanlıklar edinmelerini tavsiye ediyor. Bunun yanında düzenli uyumak derin nefes egzersizleri yapmak ve bol su içmekte sigaradan kurtulmanızı sağlayacaktır. Ayrıca aileniz ile birlikte güzel zamanlar geçirmek ve sinemaya, restorana gitmek yani kapalı alanlarda da bulunmak sigara içme isteğinizi azaltacak ya da sigaraya karşı iradenizi güçlendirecektir.

Sigaradan Kurtulmak İçin Güçlü Olun

Birçok ülkede akciğer kanseri görülmektedir. Büyük ihtimal bunun en büyük nedeni sigara kullanımıdır. Sigara tütününün içinde bulundurduğu Karbonmonoksit, Nikotin, Katran gibi zararlı maddeler akciğer kanseri hastalığının ortaya çıkmasına neden olur. Ayrıca sigara solunum sistemi hastalıklarından olan bronşit ve amfizeme gibi hastalıklara neden olur. Sigarayı normal şartlarda bırakamıyorsanız eğer, artık yardımcı ürünleri de kullanabilirsiniz. Bitkisel ürünler ya da nikotin bantları veya sakızları ile de sigaradan kurtulabilirsiniz. Ayrıca elektronik sigara da seçenekler arasında yer alan yapay bir sigara olarak karşımıza çıkıyor.

En basit açıklamayla bu cihazlar duman yerine buhar oluşturur ve bu cihazı kullan kişiler çeşitli maddeler içeren bu buharı içine çekerler. Ayrıca aroma çeşitleri ile de farklı bir içim seçeneği sunmaktadır. Tabii ki bunların tamamı sigarayı bırakamayanlar ve artık sigaradan kurtulmak isteyenler içindir. Sonuç olarak bunları denemek sizin sigaradan kurtulmanız için alternatifleriniz arasında yer alıyor.

Sağlığınız İçin Sigarayı Bırakın

Sonuç olarak sağlıklı bir hayat yaşamak istiyorsanız eğer, sigara hayatınızı tehdit eden en önemli zehirlerin başında geliyor. Evet tam olarak zehir olan sigarayı bırakmak, vücudunuzun kendine gelmesini ve bir çok sağlık sorunlarından da kurtulmanızı sağlayacaktır.