İnce bir duygunun ifadesi olan çiçekler, gönderildikleri kişilerin de ne kadar değerli olduklarını ortaya koymaktadır. Çiçek göndermek içinde belli bir bilgiye sahip olmak gerekir. Hangi özel günde hangi hediyenin yollanacağı hakkında fikir sahibi olmak gerekir. Sevgiler günü özel hediye çeşitleri için çiçek tercihi yapmak ise en özel seçim olacaktır. Çiçek göndermek istediğiniz kişi sevgiliniz olduğu için daha özenli ve daha dikkatli seçimler yapmanız yerinde olacaktır. Bazı avrupa ülkeleri mesela Rusya çiçek siparişi almak hazırlamak ve göndermek bir sanattır. Bu aşamalarda ustalık olmaz ise alelade hazırlanmış çiçekler göndermek sadece alt tarafı çiçektir düşüncesi ne esnaflıktır nede saygıya girer. Özel anlamlar yüklenen çiçekler kadınlar tarafından her zaman anlamlı olmuştur. Bu nedenle sevgililer gününde yollanan hediyelerin bir anlam ifade etmesi gönderilen çiçeğin özenine bağlıdır.

Sevgililer günü özel hediye çeşitleri arasında yer alan çiçekler, çeşitlerine göre değişkenlik gösterir. Çok özel bir buket hazırlatmak istiyorsanız, bunlar için çoğunlukla tercih edilen çiçekler, yüzlerce gülden oluşan buketlerdir. Sevgilinizi çok mutlu eden bir kutlama hediyesi oluşturmak için isterseniz, tercih edilecek olan çiçeği, orkide olarak seçebilirsiniz. Onlar mutlaka büyük anlamlar yükleyeceklerdir. Almanya çiçek siparişi verdiğiniz zaman mutlaka dikkat etmeniz gereken durumlar vardır. Karşılaştığınız noktalar kime hangi çiçeğin gönderilmesi yolunda işini iyi bilen firmalar ile çalışmak olmalıdır. Sevgiler günü çiçek göndermek için klişe olan fikirlerden kaçınmak isterseniz, sade kır çiçeklerinden oluşan bir buket çiçekte tercih edebilirsiniz.

Sevgililer gününe özel olan Ukrayna çiçek siparişi tercihleri arasında lityum çiçekleri ve renkli kır çiçekleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda kırmızı güllere ek olarak beyaz gülleri de birlikte aranjman yaparak farklı bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Papatyalardan oluşan kır çiçeklerinin sadeliği ise her zaman ukraynalıları mutlu etmeye yetecektir. Ancak çiçek seçimlerinin yanında bu günler için özel aranjmanlarda yapılabilmektedir. Küçük bir kalpli kutu içerisine harika bir aranjman oluşturarak bir tercih yapabilirsiniz. Sevgililer gününde hediye tercihi yaptığınız çiçeklerin yanına, çikolatalardan oluşan güzel bir kutu da hazırlayarak çiçekler ile birlikte gönderebilirsiniz. Bunların yanı sıra çiçeklere ek olarak birkaç balon ekleyebilirsiniz. Sevgililer gününde kırmızı güllerin şart olmadığını söylemek gerekir. Laleler de mükemmel bir aranjman oluşturabilmektedir.