Ses yalıtımı cümlesini kısacası anlatmak istersek ses geçiş kaybını sağlayarak sesin içeriye ve dışarıya iletilmesini keser. Günümüz dünyasında ve gelişen teknolojiyle beraber pek çok sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu sorunlar gündelik hayatımızı olumsuz etkilerken önemli sağlık sorunlarını da gün yüzüne çıkıyor. Bu sorunlardan biri de ses kirliliğidir. Bu sorun pek fazla ciddiye almasa da aslında en önemli bir sorundur. Evde, ofiste, dışarda farkında olmasak bile ses kirliliğine çok maruz kalıyoruz. Zaten dışarıda çokça maruz kaldığımız ses kirliliğini evimizde veya ofisimizde uzak kalmak istesek de yine de ses kirliliğine maruz kalıyoruz. Peki ses yalıtım sorununu nasıl çözeriz ? Hangi malzemelerden faydalanırız ? Nasıl kullanmalıyız ?

Evimizde olmadığı zaman alt ve üst komşumuzun sesleri, dışarıdan gelen seslerden dolayı evimizde rahatça dinlenme imkânı bulamayacağız. Üstelik komşular rahatsız olmasın diye yüksek seste müzik dinleyemiyor ve film izleyemiyorsunuz. İşte bu soruna ses yalıtım süngeri ihtiyacınızı gideriyor. Bu ses yalıtım süngerleri ses izolasyon sorunlarınıza kesin çözüm sağlamaktadır. Tavan ve duvarlarda ses izolasyon süngeri kullanabilirsiniz. Uygulandığı alandaki istenmeyen sesleri en az seviyeye indirger. Ses yalıtımı süngerleri çok çeşitlidir. Piramit, yumurta, basotect, labirent, special, bondex süngerler evlerimizde kolayca uygulayacağımız ses izolasyonu süngeridir. Dekoratif yapısıyla ve farklı renk seçenekleriyle de evinize hayalinizde ses yalıtımını yapmak tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Zeminlerde ses yalıtımı sağlamak için ise akustik şilte ve epdm ağır kauçuk bariyer ön plana çıkan ve tercih edilen malzemelerdir. Bu ses izolasyonu ile beraber evinizde ailenizle beraber çok güzel huzurlu vakit geçirebilirsiniz ve istediğiniz ses düzeyinde film izleyebilir ve müzik dinleyebilirsiniz. Dilediğiniz takdirde ses yalıtımı süngeri kendinden bantlı olarak lamine edip uygulaması sadece sök çıkar mantığı ile kolayca uygulayabilirsiniz.

Ses izolasyon süngeri ofisimizde olmadığı zaman telefon konuşma sesleri, personeller arası konuşma sesleri ve topuk sesleri bizleri rahatsız etmekle kalmaz işimizde konsantre olmamıza engel olmaktadır. Bu da iş hayatımızı kötü etkilemektedir. Ses izolasyonu süngerleri ofislerinizde tavan ve duvarlarda kullanılan bir malzemedir. Ses izolasyonu süngerleri uygulandığı zaman ofisinizdeki istenmeyen sesleri en aza indirger. Ses izolasyonu süngerleri kullanmakla kalmayıp daha da dekoratif ürünler olan ses yutucu totem, ses emici küpler, cloth screen panel, baffle akustik tavan malzemeleri öne çıkan ve tercih edilen ürünlerdir. Zeminlerde ise topuk seslerini yok etmek için akustik şilte ve epdm ağır kauçuk bariyer firmalar tarafından tercih edilen ses izolasyon ürünüdür. Ses yalıtımı süngeri uygulandığı zaman ofisinizde daha verimli vakit geçirebilir, işinize tam odaklı çalışabileceksiniz.

sadece ev ve ofisler için sınırlı değildir. Toplantı, konferans salonları, radyo ve müzik odaları, jeneratör kabinlerinde de kullanabilirsiniz.

Müzik ve radyo odaların da kullanılan ses izolasyonu süngeri desenli olup dekoratif bir yapıya sahiptir. Genellikle kullanılan bass trap, vicoustic, tekno slince, tekno touch gibi ürünler öne çıkanlardır. Uygulandığı takdirde sesin daha güzel çıkmasını sağlayarak daha kaliteli müzikler yapar, daha güzel radyo yayınları yapabilme imkânına sahip olursunuz.

Turkish Acoustic olarak son derece kaliteli ürünlerle ses yalıtım ve izolasyon sorunlarınıza kesin ve doğru çözüm sunmaktayız. Ürünlerimiz yanmazlık özelliğine sahip olup kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. İlgili testlerden ve deneylerden başarıyla geçip yanmazlık sertifikalarına sahip olmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında güçlü referanslarımızla müşterilerimizin her zaman yüzünü güldürmeyi başardık.

Kaynak: