Ses yalıtımı demek ses geçiş kaybını sağlayarak ses iletimini keser. Bu sayede uygulanan alandaki istenmeyen sesleri en az seviyeye indirir. Ses yalıtımı günümüzde en çok ihtiyaçlar arasında yer almaktadır. Son zamanlarda artan ses kirliliği bizleri rahatsız etmekle kalmayıp ciddi sağlık sorunlarını da tetikliyor. 01.01.2020 tarihinden itibaren evlerde ve inşaatlarda ses yalıtımı zorunlu hale gelmiştir. Peki bu ses yalıtım malzemeleri nelerdir ? Hangi amaçla kullanılır ? Çeşitleri nedir ?

diğer ürünlerden farklı olarak çok kaliteli bir akustik değere sahiptir. Örnek olarak evinizde ses yalıtımı yapmak istediğiniz zaman evinizin tavanına, duvarına ve zeminine uygulayabilirsiniz. Sık kullanılan ses yalıtımı malzemesi ise akustik süngerlerdir. Bu akustik süngerler tavan ve duvarlarda kullanılır. Bu ses yalıtım malzemeleri dekoratif yapıya sahip olduğu için ortama şık hava katar ve istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek ortama huzur da katar. Ve bu ses yalıtım malzemeleri çeşitli renklere sahiptir. İsteğe bağlı olarak da ses yalıtım malzemelerini kendinden yapışkanlı olarak lamine edip uygulaması son derece kolay olur. Eğer istemezsiniz stoklarımızda mevcut olan universal yapıştırıcılarla yine kolayca uygulama imkanını sahipsiniz. Ev zemininde ise kauçuk şilte, kauçuk bariyer gibi ses izolasyon malzemeleri kullanılır. Bu sayede ise alt komşu arasında ses iletimini kesilir.

Ses yalıtımı malzemesi ofis ve iş yerlerinde de kullanılır. Malum ofis ortamında gereksiz sesler, topuk sesleri işimizde verimli vakit geçirmemizde sıkıntı yaratıyor. Bu da strese sebep olacağı için sağlık sorunlarına sebep olacaktır. Ofislerde ve iş yerlerinde de ses yalıtım malzemesi olarak akustik süngerler kullanılabilir fakat sadece bununla sınırlı değildir. Farklı ses yalıtım malzemesi olarak tavanlara kanopi asma tavan, ses emici küpler, baffle akustik tavan gibi ses yalıtım malzemeleri ile hem estetik bir görüntü sağlarsınız hem de ses yalıtım sorunlarınıza çözüm sağlarsınız. Duvarlara ise bondex sünger, cloth screen paneller öne çıkan ve firmalar tarafından tercih edilen ürünlerdir. Zeminlere ise şap altı şilteleri ve epdm ağır bariyer kullanarak zeminlerde iyi bir ses yalıtımı sağlanır ve topuk seslerini yok edersiniz. Böylece ofisinizde daha verimli vakit geçirebilirsiniz.

Çağrı merkezleri gibi telefonla konuşan çalışan sayısı fazlalığından inanılmaz derece ses yoğunluğu oluşur. Bu da çalışanların müşterilerin sesini duymasını engelleyip işini yapamaz hale gelir. Bu tür sorunlar için kullanılan ses izolasyon malzemeleri masa seperatörleridir. Bu seperatörler masaların arasına konularak ses geçiş kaybını engelleyecektir. Böylelikle çalışanlar rahat bir şekilde müşterilerle iletişime geçebilecekler.

müzik ve radyo odalarında da oldukça kullanışlıdır. Daha kaliteli müzik yapmak ve daha kaliteli radyo yayını yapmak için kullanılan bu ses yalıtım malzemeleri oldukça dekoratif yapıya sahip olduğu için ortama güzel ambiyans katar. Genelde kullanıcılar tarafından tavsiye edilen vicoustic, tekno touch, bass trap süngerler öne çıkan ses yalıtım malzemeleridir. Uygulandığı alana çok iyi bir ses yalıtımı sağlar.

Aynı şekilde jeneratör kabinlerinde uygulanan ses yalıtım malzemeleri ciddi bir şekilde ses akustiği sağlayarak çevredeki insanları rahatsız etmeyecek düzeye getirir.

Turkish Acoustic olarak ses yalıtım sorunlarınıza kesin ve doğru çözüm sunmaktadır. Ses yalıtım malzemelerimiz tamamen yerli üretimdir. Ses yalıtım malzemelerimiz son derece kaliteli olup hepsi yanmazlık özelliğindedir. Kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. Yanmazlık konusunda deneyler ve testlerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında güçlü referanslarımızla her zaman müşterilerimizin yüzünü güldürmeyi başardık. Turkish Acoustic her zaman hizmetinizdedir.

Kaynak: