Günden güne görülen o ki hayatımız da teknoloji geliştiği sürece yeni iş imkanları yeni iş alanları gelişecektir. Tabi ki bunun tüm insanlık için olumlu bir gelişme olduğu atlanamaz. Günümüz de teknoloji çağı dediğimiz bu çağda yeni iş imkânlarından, yeni iş alanlarından biri de SEO UZMANLIĞI'dır. Seo; Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltılmışı olarak baş harflerinden oluşmaktadır. 

Seo Uzmanı; İnternet üzerinden yapılan arama motorların da, arama sorguların da seo uzmanlığını yaptığı sitelerin en üst sırada ve ilk sırada yer almasını sağlayan kişidir. Seo uzmanı internet arama motorun da yapılan aramalar da sitenin en üst sırada yer alması için değişik stratejiler ve pratik, seri yöntemler üretebilmelidir. Günümüz de seo uzmanlığı yapabilen eleman sayısı oldukça azdır. Bunun nedeni ise araştırma yapılan sitelerin, analizlerin yapıldığı sitelerin ingilizce içerikli olması ve bu seo uzmanlığı iş alanının yeni gelişen bir iş sektörü olmasıdır. Nitelim ki seo uzmanlığı için yeterli kaynaklar da mevcut değildir. Aslında bu iş alanın da eleman ve uzman eksikliği sıkıntısı Türkiye deki yabancı dil eksikliğini, zayıflığını yüzümüze vurmaktadır. Türkiye de seo uzmanı yetişmemesinin sebebi Türkiye deki yabancı dil probleminin en üst seviyede olmasından da kaynaklanmaktadır. 

Seo uzmanı seçerken;  Bu konuda çalışacağınız kişiyi seçerken oldukça titiz davranmalısınız. Herşeyden önce bu konu ile ilgili SEOZOM’un hazırladığı SEO uzmanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler adlı makaleyi okumanızı öneririm. Seo uzmanının seçimi siteniz için büyük önem taşımaktadır. Seo uzmanı maliyeti en aza indirmeye çalışmalı ve optimum hizmet yani seri bir çalışma çıkartmalıdır. Seo uzmanı sitenizin trafiğini yoğun tutmak için siteyi de göz önüne alarak bunlara göre stratejiler geliştirerek uygulamalı bu stratejileri. Seo uzmanının çalışmalarını hızlı ve dikkatli en önemlisi verimli şekilde yürütebilmesi için bu işi profesyonelce odaklanarak yapmalı. Sitenizi bu işi zevk ve vakit doldurma amaçlı yapanlara, bu konu da hiç bir kapasite sahibi olmayan kişilere asla teslim etmemelisiniz. Çünkü  SEO uzmanınızın yapacağı en ufak bir yanlış sizi google cezaları ile karşı karşıya getirecektir. Google’ın spam yapan web sitesi sahiplerini yakalamak için yaptığını algoritma güncellemeleri bu konuda ciddi önlemler alıyor. Bu durum da size ciddi maliyetlere neden olur ve maddi manevi zedeler.

Seo uzmanı aynı zaman da bu işi devam ettirirken kendini upgrade etmeli. Bunu da ancak işe odaklanabilen bir seo uzmanı yapabilir. Siteniz için seçeceğiniz seo uzmanını referanslarından iyice incelemeliyiz. Tecrübe bu konuda çok önemli, maliyeti uygun diye sitemizi bu işin üstesinden gelemeyecek kişilere kesinlikle teslim etmemeliyiz.  Genellikle bu işi yani bir ditenin seo uzmanlığını ucuz maliyetli üstlenebileceğini söyleyen kişiler, legal olmayan yöntemleri kullanacak ve sizi maddi ve manevi külfetlere sokacaktır. Deyim yerin de ise zamanınızdan ve kasanızdan çalacaktır bu durum. Seo uzmanımızı seçerken dikkatli ve seçici olalım ki, sitemizi istediğimiz yerde görebilelim.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Arama_motoru_optimizasyonu