Dünyada sevilerek tüketilen tatlı çeşitleri arasında yer alan fıstık ezmesi ülkemizde özellikle kahvaltı sofralarında yer alan lezzetlerden birisidir. Lezzeti fıstık aroması ile sevilen fıstık ezmesi vatandaşlar tarafından çokça tercih ediliyor. Fıstık ezme ürünleri sağlıklı yağ içeren ve insanın ihtiyacı olan proteinler dışında trans yağlar içermeyen bir üründür. Sağlıklı bir beslenme programı yapan kişilerin diyet programına mutlaka fıstık ezme ürünlerini koyması gerekiyor.

Fıstık Ezmesi Nedir?

Fıstık ezmesi toplanması ile başlayan süreç kabukların ayrılması ve kavrulması ile imal ediliyor. Özenli bir şekilde kavrulan fıstıklar uzun süre ezilerek ezme haline getirilir. Bu işlemin ardından şeker, bal ve pekmez gibi ürünler ile tatlandırılan fıstık ezme ürünleri sofralarda yer alıyor. Üretilen fıstık ezme ürünlerin iki çeşidi bulunuyor. Bunlardan birisi parçacıklı fıstık ezmesi ve şekersiz fıstık ezmesi olarak satışa sunuluyor. Bolnut web sitesinde şekersiz, doğal ve gluten içermeyen fıstık ezme çeşitlerini satışını yapıyor.

Fıstık Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Fıstık ezmesi ham maddesi olan yer fıstığının barındırdığı vitaminlerin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bundan dolayı vücut için güçlü protein kaynağı olarak görülen fıstık ezme insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Fıstık ezme ürünleri içeri içerdiği protein sayesinde insan kaslarını geliştirerek kemik gelişimini sağlıyor.

Fıstık içerisinde yüksek oranda doymamış yağ olduğundan dolayı düzenli tüketilmesi halinde kalp ve damar sağlıklarını olumlu yönde etkiliyor. Fıstık içerisinde yer alan B6 vitamini ve bol miktarda bulunan potasyum maddesi insanların sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Fıstık ezme içerisinde yer alan lifler sayesinde insanları besleyici ve doyurucu hissi veriyor.

Fıstık Ezmesi Ürünleri Nasıl Saklanır?

Bolnut web sitesi üzerinden fıstık ezmeleri haftalık üretildiği için tazeliği korunuyor. Üretilen ürünlerin lezzetli olmasının en büyük sırası sırrı ise fıstık ezmelerinin içermiş olduğu yüksek kalori ile vücudun günlük enerji ihtiyacını karşılıyor. Bolnut web sitesi üzerinden aldığınız fıstık ezme ürünleri güneş ışığından uzak tutarak uzun süre sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz. Kavanozlarda bulunan fıstık ezme ürünü ihtiyaç kadar alındıktan sonra ağzı sıkı bir şekilde kapatılarak buzdolabında güvenle muhafaza edebilirsiniz.