Şarkılar hayatımızda çok büyük önem arz etmektedir. Genci yaşlısı hemen hemen her insan şarkı dinlemeyi bir alışkanlık haline getirmiştir. Günümüzün her alanında karşımıza çıkan şarkılar ruhumuzun okşanmasını, zamanımızın keyifli geçmesini sağlayan araçlardır.

Dinlediği şarkılar insanların ruh halini, karakteristik özelliklerini de yansıtabilmektedir. Bir fasıl sofrasında çalan Müzeyyen Senar, sevgiliden ayrıldıktan sonra dinlenen Sezen Aksu şarkıları, keyfimiz yerindeyken dinlediğimiz aşk şarkıları cümle kurmadan bizi anlatabilmektedir. Ülkemizde sanata ve sanatçılara verilen değer de oldukça yüksektir. Pek çok müzik dalında eser icra eden sanatçılar her zaman el üstünde tutulmaktadır. Ülke olarak dinlenen müzik tarzı açısından da çok farklı türlere sahibiz. Türk Sanat Müziği, Klasik müzik, rock müzik, pop müzik, rap müzik bunlardan sadece birkaçı. Dinlenilen müzik türlerini belirlemede coğrafi bölge, hayat şartları, yaş aralığı belirleyici rol oynamaktadır. Örnek olarak 12-22 yaş arası çocuk ve gençlerde rap ve rock tarzı müzikler tercih edilip dinlenilirken 40 ve üzeri yaşlardaki kişiler genel olarak sanat müziği, arabesk müzik gibi türleri sevmektedir.

Pop, rap ve rock müzik sahip oldukları hareket nedeni ile daha çok eğlence odaklıdır. Bu nedenle gençlerin yoğun ilgisini çekmektedir. Elbette ki bu durumda büyük istisnalar mevcuttur. 70 yaşını geçip rock müzik dinlemeyi sevenler olduğu gibi henüz 10-12 yaşından itibaren arabesk müzik seven ve bu alandaki şarkıları severek söyleyen gençlerimiz de mevcuttur.

Şarkıları değerli kılan içerisinde yer alan sözlerdir. Elbette ki şarkıları icra eden kişi çok önemlidir. Ancak giyim konusunda sana ne giysen yakışır sözü müzikte ne söylesen iyi olur tabiriyle çok örtüşmemektedir. Sözleri saçma, anlamsız olan şarkıları en iyi sanatçılar bile icra etse bir şeye benzememektedir. Bu nedenle bir şarkının popüler olmasında, dillere dolanmasında söyleyen kişiden çok şarkı sözlerinin anlamlı ve güzel olması belirliyici rol oynamaktadır. Şarkı sözlerini sesimiz güzel olmamasına rağmen bizde zaman zaman mırıldanırız. Öyle anlar gelir ki bir yerde tıkanırız ve tüm günümüz o kısmı düşünmekle geçer. İnternetin bu kadar çok yaygınlaştığı günümüzde bir şarkı sözünü hatırlamak için başkasına sormaya, saatlerce düşünmeye ihtiyacımız yok. http://www.sarkisozlerimiz.gen.tr/ adresine girerek dilediğimiz şarkı sözlerine anında ulaşabiliriz. Hem aklımıza takılan, unuttuğumuz şarkı sözlerini bulabilir hem de yeni çıkan şarkı sözlerini inceleyerek gündemi yakından takip edebiliriz.