Saç ekimi tedavisi her geçen gün gelişirken saç kazıtmadan traşsız saç ekimi tedavisi de artık uygulanabilmekte. Saç dökülmesi sorunuyla boğuşan kişilerin yaşadıkları sorunlara yönelik olarak modern tıbbın teknolojik yenilikleri, farklı çözümlerden yararlanabilmeye yardımcı oluyor. Özellikle kişilerin saçlarında meydana gelen bölgesel veya genel kellik sorununun tedavi edilebilmesi için tamamen kişilerin durumlarına yönelik olarak hareket edilmektedir. Bu durumda saç ekimi tedavisinde yenilikçi tekniklerin geliştirilmesine ve uygulanmasına zemin hazırlamaktadır. Bunlardan birisi de FUE saç ekim tekniğidir. Bu saç ekim tekniği yeni nesil tedavi yöntemlerinden birisidir ve ameliyatsız saç ekimi olarak bilinmektedir. Bununla birlikte saç kazıtmadan traşsız saç ekimi tedavisi sayesinde çok daha kısa sürelerde gündelik yaşama geri dönüş sağlanabilmesi de günümüzde sıklıkla tercih edilmesine neden olmaktadır.

Saç Kazıtmadan Traşsız Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi tedavisinin ilk geliştirildiği dönemlerde yapılan tedavi uygulamaları FUT yani klasik şerit yöntemi ile yapılmaktaydı. Bu durum hastanın cerrahi bir operasyondan geçmesine ve dolayısıyla iyileşme sürecinin uzamasına ve hatta komplikasyon ihtimallerinin artmasına neden oluyordu. Bununla birlikte hastanın normal yaşamına dönme süreleri de uzayabilmekteydi. Bu nedenle yapılan çalışmalar sonucunda saç ekimi tedavisinde yeni bir yöntem geliştirilmiştir. Foliküler ünite ekstraksyonu olarak isimlendirilen ve FUE olarak bulunan bu yöntem sayesinde artık traşsız saç ekimi tedavisi gerçekleştirilebilmektedir.

Son zamanlarda saç ekimi yaptırmak isteyenler ve yanı sıra saç ekim merkezleri tarafından sıklıkla tercih edilen saç nakil yöntemlerinden birisidir. Traşsız saç ekimi tedavisi, saç ektirmeyi düşünen kişilerin saçlarının tıraş edilmesine gerek olmadan, saç ekiminin yapılabilmesine olanak vermektedir. Bu şekilde bir saç ekimi tedavisi sürecinin hastalar açısından sağladığı birbirinden önemli avantajlar bulunmaktadır. Sağladığı söz konusu avantajlar nedeni ile de günümüzde geleneksel saç ekim operasyonlarına nazaran çok daha yoğun bir şekilde tercih edilmektedir. Ameliyatsız saç ekimi tedavisi olarak da bilinen bu tedavi sayesinde saç ekim sonuçları çok daha kısa sürelerde görülebildiği gibi başarı yüzdesi de önemli oranda arttırılabilmektedir.

Traşsız Saç Ekimi Avantajları Nelerdir?

Traşsız saç ekimi tedavisinin sağladığı birbirinden önemli avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajların ilk sırasında cerrahi bir operasyon olmaması gelmektedir. Ameliyatsız saç ekimi tedavisi olarak da bilinen bu tedavi tekniğinde, hastaya cerrahi müdahalede bulunulmamasından dolayı iyileşme süreci diğer geleneksel yönteme göre çok daha kısadır. Bu şekilde kişinin saç ekimi sonrası normal yaşamına çok daha kısa sürede dönebilmesi ve iyileşmenin süratle tamamlanmasından dolayı saç ekimi sonuçlarını gözle görülür bir şekilde en kısa sürelerde alabilmesi mümkün olmaktadır. Bunun dışında saç ekimi operasyonlarının ardından hastanın arzuladığı saç yapısına sahip olabilmesi de mümkündür.

Saç dökülmesine bağlı olarak kısmi veya tam kellik problemi yaşayan kişiler için traşsız saç ekimi tedavisi kısmi ve tam olmak üzere iki yapıda uygulanabilmektedir. Bu şekilde hasta için en uygun olan saç ekiminin daha hızlı ve daha uygun bir şekilde tamamlanabilmesi mümkündür. Gelişmiş tıp teknolojisi aracılığı ile yapılabilen bu saç ekimi yöntemi sonrasında hastanın saç modasını da yakından takip edebileceği daha esnek bir stil yaratabilme şansına sahip olması da sağlanabilmektedir. Bu gibi avantajları nedeni ile de günümüzde saç ekim merkezlerinde en fazla uygulanan yöntemlerin başında gelmektedir. Ancak geleneksel şerit yöntemi olarak bilinen FUT tekniğine göre FUE yani saç kazıtmadan traşsız saç ekimi tedavisi biraz daha pahalıdır. Bu nedenle tedavi alacağınız klinikte uygulanacak tedavi sürecine ilişkin olarak daha detaylı bilgi almaya dikkat edilmesi çok önemlidir.

Traşsız Saç Ekim hakkında daha fazla detay almak için https://hermest.com.tr/trassiz-sac-ekimi/ adresini ziyaret edebilirsiniz