Gelişmiş saç ekim teknikleri sayesinde artık hem saç ekim fiyatları makul seviyelere gelmiş durumda hem de çok daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Modern tıp teknolojisinin gelişimi günümüzde kellik ve saç dökülmesi sorunu yaşayan kişiler içinde kesin çözümler sağlamaktadır. Gelişmiş tıp teknolojisi sayesinde artık bölgesel saçsızlık ve kellik problemi yaşayanlar, hayatları boyunca bu sorunla yaşamak zorunda kalmıyor. Kellik gibi kronik bir sorundan kurtularak, gür ve sağlıklı saçlara sahip olabilmek için saç ekimi tedavilerinden yardım alınabilmektedir. Tamamen steril ve tam teşekküllü saç ekim kliniklerinde bölgesel saçsızlık ve kellik için saç ekimi tedavisi alınabilmektedir. Saç ekimi sayesinde saçsızlığın bulunduğu bölgelerde yeniden sağlıklı saçların çıkması sağlanabilmektedir.

Saç Ekimi Nedir?

Saçsızlık sorunu temel olarak bölgedeki deri altında bulunan saç köklerinin aktifliğini yitirmesi sonucunda meydana gelmektedir. Saç ekimi tedavisi ise tam olarak bu durumun oluşturduğu etkileri ortadan kaldırmaya yönelik olarak uygulanmaktadır. Bunun için hastanın sağlıklı ve güçlü saç köklerinin bulunduğu bölgelerden alınan saç kökleri, saçsızlık oluşan bölgeye uygulanmaktadır. Bu saç ekimi sayesinde aktifliğini yitirmiş saç köklerinin bulunduğu bölgede yeniden saç çıkmasını sağlayacak sağlıklı saç köklerinin olması sağlanabilmektedir. Hastada sağlık saç köklerinin nereden alınacağı ve hangi yöntemlerle alınacağı ise durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Bu yüzden saç ekim fiyatları açısından da saç ekim kliniklerinde fiyat farklılıkları mevcut olabilmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, hastanın sağlıklı saç köklerinin bulunduğu bölgeden alınan saç köklerinin, saçsızlık oluşumu görülen bölgeye mikro cerrahi yönetimiyle ekilmesi işlemidir. Sağlıklı saç köklerinin alınacağı bölge, alınması için kullanılan teknik ve ekim yapılacak bölgede ekimin yapılış tekniği gibi konularda kullanılan farklı teknoloji ve teknikler bulunmaktadır. Her hastanın saç tipine ve saçsızlık/kellik durumuna göre en uygun ve en iyi sonuçların alınmasını sağlayacak farklı ekim teknikleri kullanılmaktadır. Günümüzde saç ekim fiyatları açısından farklılığa da neden olan iki farklı saç ekim tekniği bulunmaktadır. Bu saç ekim teknikleri klasik şerit yöntemi(FUT) ve foliküler ünite ekstraksiyonu(FUE) şeklindedir.

Klasik şerit yöntemi veya diğer adıyla geleneksel şerit yöntemi en eski tekniklerden birisidir. Mikro cerrahi ameliyatı ile uygulanan bu teknikte, saçsızlık oluşan bölgeye ekilecek saçların alımı saç deri şeklinde gerçekleştirilmektedir. Yüzeysel seviyede cerrahi nitelikli bir ekim tekniğidir. Foliküler ünite ekstraksiyonu tedavi ise ameliyatsız saç ekimi olarak belirtilen ekim tekniğidir. Saç ekim fiyatları açısından geleneksel yönteme göre biraz daha pahalıdır. Bu teknikte 1 mm çapa sahip “punch” aleti ile içerisinde 2 ile 3 adet kadar saç olacak şeklinde 1 mm çapında doku alınmaktadır. Bu teknik sayesinde günlük 1000 ile 5000 aralığında saç ekimi gerçekleştirilebilmektedir. Kesintisiz olarak gün aşrı olacak şekilde 3 ile 4 günlük seanslar halinde uygulanabilmektedir. Bu sayede daha kısa süre içerisinde en geniş saçsız bölgelerde dahi başarılı sonuçların alınabilmesine yardımcı olur.

Saç Ekim Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Saç ekim fiyatları belirlenirken, hastanın durumuna bakılmaktadır. Çünkü hastanın yaşadığı saçsızlık sorununun durumu uygulanacak ekim tekniğini, kaç seans uygulanacağını ve daha pek çok önemli faktörü belirlemektedir. Tüm bu faktörlerde saç ekim fiyatları açısından farklılıklara neden olduğundan hastadan hastaya göre farklılık gösterebilmektedir. Bu yüzden saç ekimi tedavisinde mutlaka herkesin kendi durumuna ilişkin olarak test yaptırması gerekmektedir. Yapılan testlerde saçsız olan bölge büyüklüğü belirlenir. Ayrıca saç köklerinin hangi bölgeden ve hangi teknikle alınacağı da belirlenmektedir. Ayrıca saçsızlık oluşan bölgenin durumuna göre kaç seans ile uygulama yapılması gerektiği de belirlenebilmektedir.

Tüm saç ekim merkezlerinin fiyat listesini görmek için: https://haberard.com/sac-ekimi-fiyatlari/