Şöhret basamaklarını çok hızlı bir şekilde tırmanan ve bugün çıkardığı bir şarkı 250 milyondan fazla tıklanan Reynmen nasıl fenomen oldu? Fenomenlik hayatına Scorp üzerinden başlayan Reynmen, çektiği videolarla çok kısa sürede adından söz ettirdi. Eğlenceli, komik ve oldukça yakışıklı olan genç Youtuber, bugünlere nasıl geldi?

REYNMEN (YUSUF AKTAŞ) KİMDİR?

Yusuf Aktaş Sosyal medyada Reynmen ismi ile tanınan en ünlü Youtuber isimlerin başında yer almaktadır. 1995 yılında İstanbul Bağcılar'da dünyaya gelmiştir. Üç kardeştir, bir kardeşi ve bir ablası vardır. Babasının ismi Rahmi, annesinin ise Nasibe'dir.

Reynmen lakabı ile tanınan Youtube fenomeni Yusuf Aktaş, yayınladığı şarkı ile 25 Ocak'tan bu yana internet gündemine damga vurdu.

25 Ocak Cuma günü yayınladığı 'Derdim Olsun' şarkısı şuana kadar 30 milyon kişi tarafından izlenirken bu sayı artmaya devam ediyor. Bu parça ile Reynmen, 24 saatte 6.3 milyon kullanıcıya ulaşarak Aleyna Tilki'nin elinde bulundurduğu en kısa zamanda en çok izlenen video rekorunu da kırmış oldu.

Yusuf Aktaş, İlköğretimi Ahmet Kabaklı Okulunda okurken Fatih Sultan Mehmet İlköğretime nakil olmuş ve ilköğretimi orada tamamlamıştır.

Daha sonra Bahçeşehir İMKB Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine yazılmıştır. Ancak oradan da mezun olmadan Başakşehir Lisesi’ne geçiş yapmış son olarak oradan da ayrılarak Açıköğretim’de Liseyi tamamlamıştır.

Radyo ve Televizyon Programcılığı okumaktadır. Scorp isimli video paylaşım ve canlı yayın uygulamasında çekmiş olduğu videolar ile bir anda sosyal medyanın en çok takip edilen isimleri arasında yer almayı başarmıştı.

REYNMEN NE DEMEK?

3 Ağustos günü Reynmen adlı fenomen sosyal medyadan isminin anlamını açıkladı.

Reynmen adının anlamını, “Evet arkadaşlar, Reynmen’in gerçek anlamını açıklıyorum! Reyn: Leke, kir, pas. Günahın artması, kalp katılığı, gönül karası anlamına geliyor. Men ise ‘engellemek, yasaklamak’ anlamına geliyor. Yani Günahın artmasını engellemek, kalp katılığını engellemek, yasaklamak gibi anlamı var. Yağmur Adam anlamı da güzel tabii ama Osmanlıca bir anlamı da mevcut.” açıklamasını yaptı.

Kaynak: – Mp3 Semti