Regl dönemleri, özellikle bu süreci ağır atlatan kadınların korkulu rüyasıdır. Regl başlamadan önceki süreçten itibaren, regl dönemi ve bitiş evresi de bu sancılı dönemin belirtilerini hissettirir. Birçok kadın, tıbbi ilaçlardan uzak durmayı tercih ederken, birçok kadın ise ne yazık ki çareyi kuvvetli ağrı kesicilerde aramaktadır. Ancak çoğu zaman bu bile, tek başına bir çözüm olmamaktadır. Bu yüzden pek çok kadın bu ağrıları ya da periyodun diğer sıkıntılarını hafifletmek için doğal yollara başvurur. Doğal yiyecek ya da içecekler ağrıyı derhal bitirmese de en azından kadınların streslerini azaltabilir ya da sancılarını azaltabilir. Peki, nedir bu regl ağrısına iyi gelen yiyecekler? Dilerseniz bu yazıda hem periyodun merak edilenlerini hem de regl ağrısı nasıl geçer sorusunun cevabını birlikte arayalım.

Regl Ağrıları Her Kadında Aynı mı

Regl döneminde çok fazla ağrı çeken ya da sancılanan kadınların en çok merak ettiği sorulardan biridir bu. Fazla ağrısı olan hemen hemen her kadın, bu konuda bir sıkıntı yaşadığı için ağrılarının şiddetinin fazla olduğunu düşünür. Bunu düşünmek son derece normal olsa da, şiddetli ağrılar yaşayan her kadın, illa ki bir hastalık sonucunda bu süreci ağrılı atlatmak zorunda değil. Çünkü regl ağrılarının şiddeti, bünyeden bünyeye farklılık göstermektedir. O yüzden her kadının regl döneminde aynı ağrıları çektiğini söylemek yanlış olur. Üstelik sadece ağrıların şiddeti değil, diğer semptomlar da yine her kadın için farklılık gösterir.

İster az ister çok olsun, kimse vücudunun herhangi bir yerinde ağrı hissetmek istemez tabi ki. O zaman adet ağrısını ne geçirir sorusunun cevabını birlikte arayalım.

Regl Ağrıları İçin Ne Yapılmalı

Bu dönemde fazla ağrı sıkıntısı yaşayanlar kadınlar regl ağrısı nasıl geçer sorusunun yanıtı olan birçok yüksek dozda ağrı kesici isimlerini sıralamaya başlayacaktır. Ancak tıbbi ilaçlar, özellikle de bu yüksek dozdaki ağrı kesicilerin yan etkileri düşünüldüğünde bu pekte sağlıklı bir öneri olmuyor. İlaçlara sarılmadan önce, çareyi ilk başta doğal yöntemlerde aramak, yapılacaklar arasında en sağlıklı çözüm önerilerinden biri olacaktır.

Adet ağrısını ne geçirir sorusunun tek bir cevabı yoktur. Ve önerilen çözüm yöntemleri de yine kişilerin bünyelerine göre farklılık gösterecektir. Sunulan çözümler arasında kişi, en çok hangi yöntemin iyi geleceğini kendisi gözlemlemek zorunda. Çünkü herkesin vücudunun ihtiyacı olan vitamin, mineral ve bunların bulunma seviyeleri farklı. Bu sebeple bu önerileri doğrudan tek bir cevap halinde sunmak ne yazık ki mümkün değil.

Şiddetli Regl Ağrıları İçin Öneriler

Adet döneminde, özellikle şiddetli bel ağrıları, karın ağrıları çeken kadınların denemeyeceği yöntem yoktur. Ancak tıbbi ilaçlara yönelmeden, önce doğal yöntemlerin denenmesi, en sağlıklı çözüm seçeneklerinin başında gelecektir. Peki, adet ağrısının geçmesi için neler yapılmalı?

  • Şiddetli regl ağrıları yaşamamak için, sadece adet döneminde dikkatli olmak yeterli değil, periyodun öncesinde ve sonrasında da dikkatli olunmalı. Bu yüzden bel ve karın bölgeleri sıcak tutulmalı. Keza ayaklar da öyle.
  • Adet döneminden önce bol su tüketilmeli. Adet döneminde de yine buna ara verilmemesi gerekiyor tabi ki. Eskiler suyun, her derde deva olduğunu söylerler. E bir de o dönemde ağrı ve sancı ile boğuşan bir vücut için, su dengesi oldukça önemli.
  • Regl döneminde sancılara ve ağrılara iyi gelecek yiyecekler ve içecekler tüketilmeli.
  • Bu yiyeceklerden ilk sırada yer alanı hepimiz tahmin edebiliyoruz: Çikolata. Araştırmalar, özellikle bitter çikolata tüken kadınların, vücutlarında artan serotonin hormonu seviyesi ile ağrılarının hafiflediğini doğruluyor.
  • Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler arasında bir diğer doğal çözüm Muz. Muz, sadece bu dönemde değil gündelik hayatta da bağışıklık sistemine iyi gelen ve sindirimi kolaylaştıran bir meyve. O yüzden regl döneminde bol bol tüketilmesi önerilir. Bunun yanı sıra regl döneminde şişkin hale vücudun şişkinliğini azaltır.
  • Tatlılardan başlamış iken buradan devam edelim. Sıradaki yiyecek; ananas. Ananas da tıpkı muz gibi vücutta meydana gelen şişkinliğin azaltılmasına yardımcı olur ve aynı zamanda regl ağrılarına, kasılmalara iyi gelir. Meyve olarak tüketmeyi sevmiyor iseniz, suyunu sıkıp bu şekilde içebilirsiniz.
  • Regl ağrıları için önerilen bir diğer çözüm kaynağı: Somon. Somonun yapısında bulunan Omega 3, vücuda adeta ilaç gibi gelerek ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır. Yine yapısında bulunan D vitamini ise, kemik ağrılarını hafifleten bir kurtarıcı. Sadece regl döneminde değil, öncesinde de tüketmek gerek somonu. Böylece de daha etkili bir sonuç alabilirsiniz.
  • Kalsiyum denilince akla ilk ıspanak geliyordur herhalde. Kalsiyumun ise kemikler için ne kadar sağlıklı bir element olduğunu biliyoruz. Öyleyse krampları ve ağrıları hafifletmek için bol bol kalsiyum tüketmeliyiz. Peki, bunu nereden sağlayacağız? Tabi ki ıspanaktan.
  • Lahana da aynı ıspanak gibi yeşil yapraklı bir sebze olup yapısında bolca kalsiyum barındırır. Bu yüzden lahanayı da adet dönemi öncesi öğünlerinize rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
  • Son olarak kahveden uzak durmanızı öneriyoruz.

 Ayrıca adet dönemi ağrılarına iyi gelecek tüm doğal çözümler için dogalsaglik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.