Merhaba sevgili okurlarımız bu hafta adrenalin sporları içerisinde ön çok tercih edilen rafting sporu hakkında bilgiler vereceğiz. Rafting sporu ile ilgili bilgileri Melen Rafting Tesisi yöneticisi Serdal Çakmak ile yaptığımız söyleşiden derlediklerimizle aktarmak isterim.

Öncelikle rafting sporu nedir? Katılım şartları nelerdir?

Bilmeyenler için bu sorulara açıklık getirmek istedik. Rafting hızlı akan nehirler üzerinde rafting botu adı verilen araçlarla 6 – 8 kişilik ekipler halinde yapılan bir takım sporudur. Rafting sporunda amacımız nehir üzerindeki engelleri kürek yardımı ile aşarak botumuzu devirmeden finişh noktasını bulmaktır.

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi rafting bir adrenalin sporudur. Bu yüzden aşırı heyecan ve korkunun tetikleyeceği yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı, panik atak gibi rahatsızlığı olanlar için uygun değildir. Rafting yapmak için yüzme şartı aranan nehirler 5. Derece ve 6. Derece nehirlerdir.

Melen çayı rafting parkuru 3+1 zorluk derecesindedir ve yüzme bilme şartı aranmamaktadır. En alt katılım yaşı 12 ve üzeridir.

Rafting Sporu Tehlikeli midir?

Her spor dalında belli başlı tehlikeler bulunmaktadır. Ama profesyonellik kazandıkça tehlike boyutu azalmaktadır. Biz Melen Rafting Tesisi olarak Melen çayı üzerinde 13 seneyi aşkın bir süredir rafting sporu yapıyoruz ve Melen rafting parkurun da bu işe ilk başlayan bir firmayız. Bu da bizi avantajlı kılmaktadır. Rafting turumuza katılmadan önce bütün katılımcılarımız rehber hocalarımızdan brifing almaktadır. Nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretiyoruz.

Ayrıca Düzce rafting parkuru o kadar kullanışlı ki ilk 2 km acemi parkuru diye adlandırılmaktadır. Suya iner inmez dalgalarla karşılaşmadan rafting sporcularımız rehberin komutlarını uygulama ve eksikliklerini giderme fırsatı buluyorlar.

Melen Çayında Rafting Sporuna Talep Ne Durumdadır?

Melen çayı genellikle yerli spor sevenlere hizmet etmektedir. 4 ay gibi bir sezonda sadece Cumartesi ve Pazar günleri talep oluşmakta ve 25000 kişi civarında insan rafting yapmaktadır. Bu sayı çok iyi bir sayıdır. Her geçen gün de bu sayı giderek artmaktadır.

Rafting Haricinde Başka Aktiviteler Yaptırıyor musunuz?

Rafting ana faaliyetimizdir. Bunun yanında Atv turlarımız, Zipline, Paintball, Çadır Kamp alanlarımız ve Bungalow konaklama hizmetimizde vardır. Turlarımıza ister günübirlik isterlerse de konaklamalı olarak katılabilirler. Turlara katılım için rezervasyon zorunludur.

Rafting Severler Sizinle Nasıl İletişim Kuruyor?

Bizlere sosyal medya aracığı ile telefon ve internet adresimiz üzerinden ulaşmaları mümkündür.

www.melencirafting.com internet adresimizdir. 0534 415 88 03 numaralı telefonda rezervasyon için numaramızdır. Bizi arayarak daha detaylı bilgi alabilirler.

Serdal ÇAKMAK