Cevizli baklava, yoğun ceviz taneleri, mis gibi tereyağı ve çıtır baklava yufkası ile birleştiğinde eşsiz bir lezzete dönüşmektedir. Cevizli baklava ve cevizli kadayıf konusunda beklentilerinizin çok daha üstünde bir lezzetle ürünlerini size sunan Pürtat Baklava ile Gaziantep havasını evinize getireceksiniz!

Cevizli Baklava Siparişi

İster İstanbul’da yaşıyor olun ister İstanbul dışında hatta yurtdışında yaşıyor olun Pürtat Baklava sizlere aradığınız kaliteli ve lezzetli baklava hizmetini sunmaktadır. 40 kat incecik yufka, özenle seçilip öğütülen cevizler, mis gibi kokan tereyağı ile cevizli baklava her zaman tazelikle sofralarınızı şenlendirecektir.

Cevizli Baklava Nasıl Hazırlanır?

Cevizli baklavanın yapım aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Hazırlık Aşaması

Bu aşamada baklava hamuru yoğurulur ve açılır. İncecik açılan yufkalar tepsiye dizilmeye başlanır. Tepsiye dizilirken ara katlara bol ceviz serpiştirilir. Yufkalar ile baklavanın üst kısmı kapatılır ve kesilerek şekil verilir.

  1. Fırın Aşaması

Bu aşamada baklavanın hangi sıcaklıkta pişirileceği dış hava koşullarına bağlı olarak değişecektir. Ortalama olarak 160 – 180 derece arası bir sıcaklığa sahip olan fırına tepsi sürülür. Aşağı yukarı 40 dakika kadar bir sürede baklava pişirilir.

  1. Şerbet İle Tatlandırma

Fırından çıkarılan baklava bir köşeye alınır. İdeal oranda şeker katılarak hazırlanan şerbet 110 derece civarındayken baklavanın üzerine dökülür. Bu işlemin ardından baklava şerbeti çekene kadar dinlendirilir. Sonra tazecik bir şekilde müşterilere sunulur.

Cevizli Baklava İçeriği

Baklava satın alırken tartım işlemini gözünüzde canlandırmanız zor olabilir. Bu nedenle pek çok kişi baklava satın alırken dilim üzerinden fikir yürütür. Pürtat’ın size sunduğu baklavalarla ilgili olarak şunları söyleyebiliriz:

  • Ortalama olarak 1 kg cevizli baklavada 22 ile 24 arası dilim bulunur.
  • 1 tepsi içinde ise 66 adet baklava yer alır.

Yine baklavanın içerisinde de buğday unu ve nişastası, baklava yağı, yumurta, tuz, şeker, ceviz ve limon suyu bulunmaktadır. Eğer alerjiniz varsa Pürtat Baklava ile iletişime geçerek alerjinizi tetiklemeyecek baklava türüne kolaylıkla ulaşabilirsiniz! Lezzetli, taze ve çıtır çıtır cevizli baklava ve diğer ürünlere ekonomik fiyatlarla ulaşmak için https://www.purtatbaklava.com/cevizli-baklava ziyaret edebilirsiniz.