Projeksiyon herhangi bir kaynaktan aldığı görüntüyü bir takım filtrelerden geçirip bir yüzeye yansıtan alete denilmekte. Bu sayede görüntü çok daha büyüyerek daha çok kişinin görebileceği şekli almaktadır. Yansıtılan görüntünün kalitesi projeksiyon cihazına bağlı olduğu kadar projeksiyon perdesine de bağlıdır.

Kalitesiz bir perde görüntüyü oldukça bozacaktır. Projeksiyon perdesi ne kadar kaliteli olursa görüntü o kadar netleşecektir. Peki projeksiyon perdesi seçerken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle perdenin ihtiyaca cevap veren çeşitlerden olması gereklidir. bu Çeşitler, motorlu projeksiyon perdesi, Storlu perde, tripodlu taşınabilir perde vs. dir. Storlu ve motorlu perdeler duvara veya tavana monte edilerek kullanılırlar. Ayaklı perdeler ise seyyar olarak kurulurlar ve herhangi bir montaj gerektirmezler. Perdenin yapıldığı kumaş kesinlikle ışık geçirmeyen bir kumaş olmalıdır. Işık geçiren kumaşlar çözünürlüğü ve renkleri kötü yönde etkilerler.

Perdenin etrafında siyah bir çerçeve bulunmalı, görüntü bu çerçeveye ortalanmalıdır. Siyah çerçevenin amacı perdeye yansıtılan görüntünün renklerini en iyi şekilde ortaya çıkarmaktır. Bu çerçeve genellikle kullanıcılar tarafından göz ardı edilmektedir ancak faydası tartışılmaz. Kullanılan perdede kırışıklık, kat izi ve potluk bulunmamalıdır. Eğer bunlar bulunursa görüntüde kırıklıklar oluşacaktır.

Perde gergin ve düz olmalıdır. Projeksiyon perdesinin rengi mat beyaz veya açık gri tonda olmalıdır. Aydınlık yerlerde kullanılacak perdeler beyaz olmalı, sinema gibi yüksek çözünürlük kullanılan yerlerdeki perdeler genellikle Gri tonlarında olmalıdır. Projeksiyon perdesi fiyatları ebat ve uygulanacak yere göre değişkenlik gösterebilmektedir.