Probiyotiklerin şaşırtan etkileri yaşanıyor. Tıp dünyası yönünü bakterilere çevirdi.

..

Bulantı ve Kusma Tedavisinde

Uzun süren mide bulantıları ve kusmalarda birer saat arayla 3 kez probiyotik almak bulantıyı ve kusmayı kesebiliyor. Eğer midenizi üşüttüyseniz üç saat içinde birer saat arayla probiyotik alın ve bu sürede başka hiçbir şey içmeyin. 3 saatin sonunda azar azar su içebilirsiniz.

...

Bağışıklık Güçlendirme

Probiyotikler bağışıklık sistemini önemli oranda güçlendirir. Meyveli yoğurtlar yerine probiyotik kullanmak soğuk algınlıklarına yakalanma oranını azaltır. Özellikle soğuk kış günlerinde C vitamini, sarımsak, D vitamini ve probiyortik kullanmak soğuktan kaynaklanan hastalıklara yakalanmanızı engeller.

...

Burun Tıkanıklığı

Burun boşlukları mikroorganizmalar içerir ve burun florasının sağlıklı kalması önemlidir. Probiyotikler kronik burun tıkanıklığı yaşayan insanları rahatlatır.

..

Sinüzit ve alerjik burun tıkanıklıklarında sulandırılmış probiyotiği burnunuza sıkarak rahatlayabilirsiniz.

Ağız Sağlığı

Probiyotikler ağız sağlığını da iyileştiriyor. Nefesinizi temizler, diş eti hastalıklarını önler, diş çürümelerini azaltır.

Akne Tedavisi

Araştırmalar probiyotiklerin akneye meyilli ciltleri tedavi ettiğini ortaya çıkarmıştır. Beslenmemizde işlenmiş gıdalar tüketmemiz nedeniyle vücudumuzda pek çok sorun oluşuyor.

Probiyotikler bağırsaklardaki mikropları temizlediği için, vücuttaki yağ oranı dengelenir ve böylelikle sivilce ve akne oluşumu azalır. Eğer akne probleminiz varsa probiyotik tedavisini hem içten hem de cildinizde akne problemi olan bölgelere direk sürerek uygulayabilirsiniz.

...

Anksiyete

Bilim adamları bağırsaktaki bakterilerin otizm, anksiyete ve şizofreni ile bağlantılı olabileceğini düşünüyor. Bağırsaklardaki mikropların temizlenmesi, dolayısıyla bu rahatsızlıkları da önlemiş oluyor.

Ayrıca bağırsakta bulunan mikroplara bağlı olarak vücutta seratonin hormonu azalır. Bu da depresyona, obsesif kompulsif bozukluklara, dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye neden olabiliyor.

Tüm bu rahatsızlıkları, günlük hayatınıza küçük miktarlarda probiyotik ekleyerek engel olmanız mümkün.

Haydar Yılmaz / yaylamaya.com