Her çocuğun küçük yaşlardan itibaren büyüdüğünde mensubu olmak istediği bir meslek grubu vardır. Bu istek, öncelikle çevresinde olan sevdiklerinden esinlenerek ortaya çıkar ve daha sonra kendi isteği doğrultusunda değişerek genç yaşlara doğru son şeklini alır. Ama bu istekler her zaman mutlu sonla bitmiyor maalesef. Polis olmak da böyle bir şey. Küçük yaşlardan beri birçok kimsenin hayalidir polis olmak. Ta o yaşlardan itibaren hayranlıkla polisleri izleyen, onlarla konuşurken hatta yanlarından geçerken dahi heyecanlanan pek çok kimse vardır. Bu düşünceler çocukluktan gençliğe doğru geçerken daha ciddi bir hale gelir. 

Yıllardır hayalini kurduğu polisliğe çok yaklaşan gençlerimiz bu konuda bilgi toplamaya başlarlar. Böylece polis olmak için neler gerekiyorsa, "polis olduğunda nelerle karşılaşacak, ne gibi görevlerde çalışacak, çalışma koşulları nelerdir?" gibi sorulara cevap bulunmaya çalışılır. Biz de bu düşüncede olan değerli polis adayları için hazırlamış olduğumuz web sitemizde polislik hakkında her şeyi paylaşıyoruz. Sitemizde yer alan polis haberleri ile tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Polis olmak isteyenler liseden itibaren eğitim almaya başlarlar. Lise ve lisans eğitimi sonrası da polis olmak mümkündür. Değişen sadece yerine getirilmesi gereken koşullardır. Yani polislik eğitimlerinin verildiği Polis Koleji, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezi giriş koşulları farklılık göstermektedir. Her yıl düzenli olarak bu eğitim merkezlerine öğrenciler alınmaktadır. POMEM'ler ise bu rutinin dışındadır. Sadece ihtiyaç olduğu zamanlarda ilana çıkılır ve koşulları sağlayan adaylar arasından seçim yapılarak eğitime tabi tutulur. Bu tür gelişmeleri günü gününe takip etmek için www.polishaber.net sitemizi takip etmeniz yeterlidir. 

Sitemizdeki emniyet haberlerini hazırlayan editörlerimiz, her türlü düzenlemeyi, gelişmeyi ve ilanları yakından takip ederek anında veri girişi yapmaktadır. Böylece siz değerli polis adayları en son gelişmelerden anında haberdar olabiliyorsunuz. Emniyet mensubu olan tüm memurlar, polis ve polis adaylarını ilgilendiren haberler dışında, diğer kategorilerden de son dakika ve güncel haberler için Polis Haber sitesini takip edebilir.