PCR testi fiyatı Covid-19 Salgını başladığı günden itibaren güncelliğini koruyor ve zaman zaman tartışmaya neden oluyor.

Demokrat Haber ekibi olarak vaka sayısının yeniden artışa geçtiği ve vatandaşların PCR testi kuyruğuna girdiği bu günlerde konuyu İstanbul Anadolu Yakasında hizmet vermekte olan Satem Mobil Sağlık yetkililerine sorduk.

Yetkililer, kuruma ait mobil araçlarla yaklaşık 1.5 senedir 7/24 hizmet verdiklerini dönem dönem ciddi yoğunluklar yaşadıklarını belirtirken, İstanbul’da otel, hastane ve işyerlerinde numune alarak aynı gün içerisinde test sonuçlarını çıkarttıklarını ve sonuçların aynı zamanda Sağlık Bakanlığı sistemine bildirildiğini belirttiler.

Türkiye’de ilk defa Mobil Araçlarla ve, işyeri ve otellerden numune alarak önemli bir hizmet gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer bu güne kadar 20 binden fazla yerli ve yabancı hastaya hizmet verdiklerini söylediler.

PCR testi fiyatı hakkında Satem Mobil Sağlık yetkililerinin açıklamaları oldukça çarpıcı. Pandeminin başladığı ilk dönemlerde bunu fırsata çevirmek isteyenlerin olduğunu fakat Sağlık Bakanlığının bu konuda ciddi önlemler alarak manipülasyon izin vermediğini belirtirken, ‘‘  başlangıçla 750 TL ye kadar fiyat veren merdiven altı kurumların bu denetlemeler sayesinde ortadan kalktığını ve fiyatların 200 ila 400 arasında verilen hizmet kalitesine ve içeriğine göre değiştiğini’’ belirttiler.

 Satem Mobil Sağlık yetkilileri vatandaşları özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlarda test yaptırma konusunda uyardırlar.