Günümüzün gelişen internet ortamı sayesinde pek çok sektör başka boyutlara evrildi. Bunların başında ise pazarlama ve reklamcılık sektörü yer alıyor. Son yıllarda önemli ölçüde değişen tüketici davranışları, şirketlerin dijital ortamda var olmasını zorunlu bir hale getirdi. Özellikle dijitalin önemini fark edemeyen markalar, dijital pazarlama konusunda yanlış stratejiler uygulayarak kötü sonuçlar alıyor. Varlıklarını dijital ortamda gösteremeyen şirketler, tüketiciden uzaklaşarak maddi kayıplar yaşarken buna ek olarak prestij bakımından da ciddi kayıplar yaşıyorlar.

Tüketici ile şirketlerin diyalog sahalarının genişlemesine imkan sağlayan dijital ortam şirketler için avantajlar sağladığı gibi dezavantajları da beraberinde getiriyor. İstenilen hedef kitleye ulaşmanın en etkili yolu olarak büyük bir imkan sağlıyor olsa da başarısız bir dijital kampanya hedef kitleyi kaçırmanın temel nedeni olabilir. Birçok şirket ise dijital ortamda atılması gereken doğru adımların farkında değil. Özellikle rekabetin sert olduğu bu ortamda doğru adımları atmak genellikle en önemli etken olarak kabul görüyor.

Şirketleri ise bu sert rekabet ortamında koruyup, maksimum fayda ile çıkarabilecek en önemli aracı dijital ajanslar. Dijital ajanslar ile beraber çalışmak geleneksel şirketlere pek çok avantajı birarada sunabiliyor. Öncelikli olarak dijital ajanslar, mevcut pazarlama stratejilerini çağın gerekliliğine uygun olarak yeniden dizayn ederek alınacak en iyi sonucun alınmasında yardımcı oluyorlar. Bunun dışında şirket içinde ayrı bir dijital pazarlama birimi kurmak yerine sektöre hakim bir dijital ajanslarla çalışmak daha akılcı bir yöntem olarak görülüyor. Bu sayede şirketler hem ek maliyetten kaçınmış oluyor hem de dijitalin uzmanı olan profesyoneller ile kısa sürede önemli sonuçlar elde edebiliyorlar.

Ek olarak dijital pazarlama, geleneksel reklam modellerine kıyasla maliyet açısından daha uygun fiyatlar sunuyor. Özellikle hedef kitlesine ulaşma başarısı ve tv, radyo, billboard reklamlarının aksine etkinliğinin ölçülebilir olması göz önüne alındığı zaman maliyetin ne kadar uygun olduğu daha net görülebiliyor.

Dijital Ajansların Çalışma Alanları Neler?

Dijital ajans; SEO, adwords, sosyal medya, içerik pazarlaması, reklam yönetimi ve web analitiği gibi son dönem reklamcılığın belkemiği olarak kabul edilen alanlarda çalışmalar yapıyor. Sundukları geniş ve profesyonel hizmetler ile klasik şirketleri dijitalin modern yüzüyle buluşturan en önemli aracı halindeler.

Son yıllardaki tüketici davranışları ve pazarlama faaliyetleri dikkatle değerlendirildiği zaman ise Google’da ilk sıralarda çıkmak, sosyal medya ortamlarında başarılı bir hesaba sahip olarak güçlü bir kampanya yönetmek birçok şirket için olmazsa olmaz bir unsur olduğu açıkça görülüyor.

Her gün yüzbinlerce içeriğin üretilip tüketildiği bir ortam olan dijital mecra, göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir hacmi içerisinde barındırıyor. Bu nedenle günümüzde uygulanan pazarlama stratejilerinin başında dijital pazarlama kaçınılmaz bir gerçek. Artık dijital ortamda var olmayan, olamayan bir şirketin herhangi bir sürdürülebilir pazarlama başarısına sahip olması ise olası görünmüyor. Günümüz pazarlama dünyasında şirketlerin başarı grafiği dijitaldeki görünürlüklerinin artışına bağlı durumda.

Kısacası, yeni dönemin pazarlama modelinin dijitalden geçtiğin kaçınılmaz bir gerçek. BigBang Dijital olarak ise kişiye ve markaya uygun çözümler üreterek onları rakiplerinin arasında ön plana çıkarıyoruz. Alanında uzman ekibimiz sayesinde çalıştığımız şirketler organik aramalarda daha ön sıralarda çıkarak hedef kitlelerine rahatça ulaşıp başarının keyfini çıkarıyorlar.