Paraphrasing; okuduğunuz veya öğrendiğiniz bir bilgiyi, anlamını bozmadan ve kendi kelimelerinizle tekrar yazma ya da anlatma işlemidir. Bu yazma ve anlatma işlemi yapılırken konunun çok iyi anlaşılması çok önemlidir. Kelimelerin yerini değiştirmekten ziyade anlatılanı iyice anlayarak yeniden anlatmaktır. Paraphrase yapan pek çok site bulunmaktadır. Özellikle bilimsel ve akademik makaleler için önemi ayrı olan bu hizmetin için profesyonel yardım almak gerekir. Siz de profesyonel paraphrase hizmeti almak istiyorsanız paraphrase yapan site için tıklayınız. Böyle bir hizmet almanız karşılığında intihal oranının düşürebilirsiniz ve özgün bir içeriğe sahip olursunuz.

Genellikle makale, tezlerde ihtiyaç duyulan paraphrase, düşünceyi ve bilgiyi aktarmada kullanılan alıntılamaya alternatif olarak gösterilir. Bu tarz metinlerde doğrudan aktarma olan alıntılama yerine, paraphrasing yapmak daha iyidir çünkü paraphrase ile kaynak metnin anlaşılıp analiz edildiği sonucuna varılır. Böylece metninizi orijinal kılar ve intihalden uzak bir çalışmanın ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Paraphrase Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • Metindeki her cümlenin tek tek yerlerini değiştirmekten ziyade metnin bütününe odaklanmak gerekir.
  • Kaynak metinden alınan bilginin üzerine ek bilgi eklenmemelidir.
  • Alıntılama yapılması da mutlaka kaynak gösterilmelidir.
  • Kaynak metinde belirtilen ana konular hakkında not alınması gerekir.

Paraphrase yapmak, oldukça titiz bir çalışma gerektirirken aynı zamanda işlemi yapan kişinin veya şirketin tecrübeli ve alanında bilgi sahibi olması gerekir. Akademik makale, bilimsel makale veya tezinizin paraphrasing işlemine ihtiyacı varsa bu işlemde profesyonel hizmeti veren şirketlerden yararlanabilirsiniz. Ayrıca parahrase işleminin yapılacağı makalenin de kaliteli çevirisi için Medikal Makale Ceviri hizmeti almak için tıklayınız. Böylece paraphrase işlemi daha kaliteli ve sorunsuz bir çalışma sonucunda ortaya çıkar.

İntihalden kaçınılması gereken metinlerde tercih edilen paraphrasing işlemi, özgün bir anlatımla aktarıldığı için alıntı yapan kişinin ifadelerinin metne yansımasıdır. Kaynak metin ile oldukça az ortak kavram ve kelime barındırması paraphrase işlemi ile sağlanır. Böylece kaynak metne sadık kalınır ve aynı zamanda anlaşılır cümlelerle metnin anlaşıldığı kanıtlanır. Metinlerin ve makalelerin daha akıcı ve anlaşılır bir dilde olması için paraphrase hizmeti sunulur.