Panoramik röntgen, hastanın tüm ağız resmini tek bir görüntüde yakalayan, iki boyutlu bir röntgendir. Röntgen, tüm dişlerin, kemiklerinin ve diğer kritik anatomik yapıların eksiksiz bir görünümünü içerir.

Panoramik Röntgen Cihazının Avantajları

Panoramik bir röntgen, baş, boyun ve çenenin bir bütün olarak nasıl birlikte çalıştığının görülmesine olanak tanır.

Panoramik röntgen tüm ağızın kapsamlı bir görüntüsünü sunduğu için, diş sorunları daha başlangıçta aşamasında tespit edilebilir.

Her 3-5 yılda bir panoramik röntgen çektirmek, zamanla ağızda meydana gelen değişikliklerin görülmesini sağlar. Örneğin, dişlerin değişip değişmediğini veya kemik anormallikleri yaşanıp yaşanmadığı kolayca anlaşılır.

Özellikle çocukların ortodontik tedavi süreçlerini kolaylaştırır.

Hastalar, bir kez yapılması yeterli olan panoramik röntgen süresince kolayca ayakta durabilir veya oturabilir.

Süreç diş hekimleri için de oldukça pratiktir.

Panoramik röntgen geleneksel diş röntgenlerine kıyasla daha az adım gerektirir, daha hızlı sonuç alınır.

Panoramik röntgen hastanın çok az bir radyasyon seviyesine maruz kalmasına yardımcı olur.

1991 yılından beri tüm Türkiye’ye diş sağlığı ile ilgili cihaz ve sarf malzemeleri temin edip, satış öncesi ve sonrası her süreçte destek veren Metco Dental, başta Morita görüntüleme cihazları olmak üzere Dünya’nın Bir Numaralı markalarıyla diş hekiminizin en büyük destekçisidir.

Dünyanın en çok tercih edilen dental radyoloji cihazları olan Japon Morita panoramik röntgen cihazları, en az dozla en yüksek kalitede görüntü veren, hızlı dijital mekatronik dental görüntüleme ürünleridir.

Bir muayenehanede hastanın tüm çenesini görüntülemek ve ilk teşhisi koymak için olması gereken en temel cihaz panoramik diş röntgenidir. Morita dijital röntgen görüntülerini istediğiniz netlikte ayarlayabilir, üzerinde ölçüm ve planlamalar yapabilirsiniz.

Dijital panoramik görsellerini implant planlamasında ve diş tedavisinin her aşamasında kullanabilirsiniz.

Üretildiği günden beri dünyada diş hekimlerinin en çok tercih ettiği röntgen cihazı olan Morita IC5 HD, yalnızca panoramik röntgen ihtiyacı olan klinikler için hızlı ve ekonomik bir çözümdür.