Sağladığı gelirlerle Hollywood efsanesinin gelirlerini bile geride bırakan oyun sektörü, bu ciddi kazanç miktarlarıyla hem kullanıcıların hem de yatırımcı şirketlerin ilgisini üzerine çekmektedir. Dünyanın bir çok yerinde oyuna olan ilgi günden güne artıyor ve bu da oyun şirketlerini daha da heyecanlandırıyor. Türkiye de oyun şirketlerini heyecanlandıran ülkelerin başında gelmektedir ve uluslararası kuruluşlar tarafından açıklanan istatistiklere göre Turkiyegame adıyla araştırmaya açılan Türkiye’deki oyun sektörü yüzde 24.7 büyümesi ile dikkat çekiyor. Turkey Game sektöründeki bu hızlı büyüme oyun şirketlerinin de ellerini ovuşturarak ülkemize daha yüklü yatırımlar yapmasına ve geliştirmeler yapmasına neden olmaktadır. Türkiye oyun pazarındaki bu yükselişler sayesinde yıllık hacim 750 milyon dolara kadar ulaştı ve Türkiye’den de başarılı oyun firmaları çıkarak bizleri gururlandırdı. Bu şirketlerden biri de Peak Games olmuştur ve kısa süre önce kart ve okey oyunlarını Zynga’ya yüksek bir tutara devrederek gelen parayı uluslararası piyasada yükselişine harcayacağı açıklamasını yapmıştır. Turkey Game sektörü özellikle Türkiye pazarını etkin kullanmak ve orta doğuya açılmak isteyen oyun şirketleri için de çok önemli bir saha olmayı başarmıştır. Türkiye’deki teknolojiye olan destekler de oyun şirketlerini ülkemize çekmektedir.

Influencer Nedir ?

İnfluencer belirli bir topluluğu yönlendirme gücüne sahip kişilerin sosyal medya üzerindeki takipçileriyle bir ürün / hizmet paylaşarak onların alışveriş alışkanlıklarını tanıttığı ürüne yönlendiren kişilerdir. Influencer nedir sorusunu bir örnekle açıklayacak olursak hayranı olduğunuz bir modelin İnstagram hesabından paylaştığı resimde giydiği elbise sizin dikkatinizi çekecek ve o kişinin giyim sponsorunu bildiğiniz için hemen gidip aynı elbiseyi siz de alacaksınız. İşte influencer faaliyetinin en yalın anlatımı budur. Bu kişiler belli kitleleri yönlendirme yetisine sahiptirler ve belirli bir kitleleri vardır. Örneğin kimi influencerlar futbolla ilgili kişileri spor alışverişleri açısından belirli noktalara yönlendirirken, kimisi de tesettür giyim konusunda takipçilerini bir ürün / hizmete yönlendirmektedir. Yani bu pazarlama yöntemi tüm alanlarda uygulanmaktadır.

Gamification Nedir ?

Gamification Türkçe karşılığı oyunlaştırma olan bu terim son yıllarda farklı bir pazarlama tekniği olarak hayatımıza girdi. İnsanları belirli oyunlaştırmalarla alışveriş yapmaya yönelten etkinliklere gamification denir. Gamification nedir sorusunu basit bir örnekle açıklayacak olursak, bir teknoloji mağazasından ürün aldıkça markanın sembolik altınını kazanmanız ve altınlarınız birikince altınlarınız miktarınca bir hediye almanızı gösterebiliriz. Gamification yöntemi son yılların en büyük alışveriş alışkanlığı değiştirme yöntemlerinden biridir.