Çocuklar hayatı, doğayı, çevreyi ve insanları oyunlar oynayarak tanır ve keşfeder. Psikolojik, fiziksel ve ruhsal olarak çocuklar üzerinde olumlu etkiler bırakan oyunlar birçok kanaldan çocukları etkiler. Birçok faydası bulunan oyunlar çocukluk dönemlerinin iyi ve sağlıklı bir şekilde geçmesi açısında oldukça önemlidir. Eğitim ve öğretim dışında arta kalan zamanları çocuklar oyun oynayarak değerlendirmeli. Bu dönemlerde belirli bir zamanın muhakkak oyunlara ayrılması gerekir. Çocuklar büyüdükçe okul, sınav, yaşam şartları nedeniyle bu imkâna bir daha sahip olmayacağı için en uygun dönem ola çocukluk dönemlerini oyun ile geçirmeli.

Oyunun bu kadar önemli olmasının nedeni ise birey ve dünya arasında bir iletişim kanalı olmasıdır. Çocuklar evde ya da dışarda oyunlar oynayarak çevreyle iletişim kurabileceği ortak bir konu yakalar. Zamanımızda oyunlar daha çok internet üzerinden oynandığı için online oyunlar ya da flash player oyunlarıyla çocuklar birbirleri ile oynadıkları oyunlar üzerinden ortak bir konu yakalayarak sohbet ve muhabbet etmeye başlar bu sayede çevre ile daha iyi iletişim kurar. İnternet oyunları bu anlamda çevre iletişimi kurmada oldukça etkili. İnternet günümüzün en büyük iletişim ağına sahip olmakla birçok bilgiyi de içerisinde barındırması nedeniyle Y kuşağı denilen milenyum insanlarını sosyalleştikleri en büyük alan ve bu alan bulunan oyunlar daha çok tercih ediliyor. Özellikle ateş ve su oyunları internet oyun dünyasında en çok tercih edilen oyunların başında geliyor.

Oyun Kategorileri

Evrensel değerlerin başında gelen özellikle çocukların kendini en özgür hissettikleri alan oyunlar en temel insani haklardan biri. Oyun kültürü ve çeşitliliği bu hakkın ne derece büyük ve kapsamlı olduğunu göstermeye yeter. Ülkemizde sokak aralarında, boş arazilerde oynanan oyunlar artık azalsa da oyun oynama oranı artmıştır. Çocuklar artık internet üzerinden istediği oyunu ya da oyun türlerini kolaylıkla bulup hemen oynayabiliyor. Oyuna ulaşma, oyunu bulma daha kolay olduğu için internet üzerinden oyun oynama oyunları da artırıyor. oyunlar1 ve oyunları2 gibi kategorize edilerek istenilen oyunu bulmak daha kolay olabiliyor.

İki Kişilik Oyunlar

Bu oyun türü az önce bahsettiğimiz kategorize edilen oyun başlıklarından biri. Oyun kahramanları doğanın temel elementlerinde olan ateş ve su. Ateş ve su oyunları daha çok 2 kişilik oyun grubunda yer alıyor. Bir labirent içerisinde ve çeşitli engellerle karşı karşıya kalan ateş ve su elmasları toplayarak puan elde ediyor, kapalı yolları açmak için kutuları kullanıyor ve mevcut kapılar arasından geçerken bir nevi zeka oyunu oynuyorsunuz. Labirent oyun tarzında olup zeka oyunu olarak da ele alabileceğimiz ateş ve su oyunları çocukların pratik zekaya sahip olmasına yardımcı oluyor. Ayrıca; çılgın aşk, şeker hırsızları, modern tank gibi diğer 2 kişilik oyunlarını da oynayabilirsiniz.

En Popüler Oyunlar

En çok sevilen ve tercih edilen oyun türlerinin özel olarak yer aldığı oyun1 bugün en çok sevilen ve en çok oynanan oyunların yer aldığı bölümdür. Bu bölümde tüm dünyayla eşit olarak aynı anda yeni oyunlara veriliyor. Bu oyunlar içerisinde friv oyunları, yarış oyunları, savaş oyunları ve kız oyunları gibi oyun türleri bulunuyor. Oyunlar1 kategorisi içerisinde yer alan bu oyunları çocuklar için en yararlı oyunların bulunduğu bölüm olduğu için eğitim hayatı içinde oldukça önemli.

Genel olarak tüm oyunlar çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini katkı sağladığı için her alanda çocukların kendilerini ifade etmesini ve iletişim kurmasında en önemli yaşam aktörlerinden biri. Bu nedenle çocuklar zamanın gerekliliklerine bağlı olarak oyun oynayarak daha iyi bir yaşama hazırlanabilir.