E-ticaret'in gelişmesiyle her geçen gün hızla değişen alışveriş alışkanlıkları hayatın her anında interneti vazgeçilmez hale getiriyor.

İhtiyaç duyulan ürüne tek tıkla sahip olan vatandaşlar, yaygın olarak kullanılan şehirlerarası otobüs biletlerini de artık internetten satın alıyor.

Yer bulma kaygısı ile günler öncesinden otogarlarda kapı kapı dolaşmak ise tarih oluyor. 2006'da "Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi" adlı TÜBİTAK projesi ile çalışmalarına başlayan Biletall A.Ş'nin Genel Müdürü Yaşar Çelik, internetten bilet satışının geldiği noktada, sektörün teknolojiye hızla uyum sağladığını söyledi.

Çelik, "Biletall olarak biz de bütün satış kanallarımızda ürünlerini çeşitlendirerek online kanallarda otobüs ve uçak biletlerinin yanına 2015'te İDO ve TCDD biletlerini de dahil etmeyi planlıyoruz" dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALMIŞTI

Türkiye Bilişim Derneği, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, T.C. Ulaştırma Bakanlığı ve Kadir Has Üniversite’si iş birliği ile düzenlenen Bilişim Yıldızları 2014 yarışmasının sonuçları belli oldu. 7 Kategori de düzenlenen yarışmada E-ticaret’te birincilik ödülünü biletall aldı.

2006 yılında Ulusal Bilet Dağıtım Sistemi adlı Tübitak projesi ile kurulan Biletall, bugün geldiği konum itibari ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok şehirdeki projelerin önüne geçerek E- Ticaret’te birincilik ödülünü alması ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Biletal A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Çelik, "Biletal A.Ş. kurulduğu günden bu yana seyahat biletleri konusunda ihtiyaç duyulan tek nokta olmayı ve bu konuda sürekli yenilikçi çalışmalar yürütmeyi kendine hedef edinmiştir. Türkiye’de 70’den fazla şehirlerarası otobüs biletinin satış ve dağıtımını yapan ilk ve tek şirket olmamıza karşın, izlemiş olduğumuz stratejiler ile B2B ve B2C kanallarda hem kendi satış kanallarımızı hem de rakip satış kanallarını oluşturmaktayız. Seyahat acentelerine sağlamış olduğumuz acente sistemi B2B’de, web sitelerine sağlamış olduğumuz iframe, xml ve mobil uygulamalar B2C’de oldukça geniş bir kullanıci kitlesine ulaşmamızı sağlamıştır. Satış kanallarımızın farklılığı binlerce noktada kullanıcıya temas etmemizi sağladığı gibi, internetten şehirlerarası otobüs bileti satın alan kullanıcı kitlesinin de genişlemesine neden olmuştur. Konusunda tek olmamız, izlemiş olduğumuz farklı stratejiler ve satış kanallarımızı farklılaştırmamız ile dikkat çekmiş olmalıyız ki bu ödüle Biletal’a ait olan www.biletall web sitesi layık görülmüştür." diye konuştu.