9 günlük tatil öncesinde otobüs firmalarına bayram erken geldi. Otobüs biletleri gidiş yönlü tükenirken, 10 bin ek otobüs seferi konuldu. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, günde 800 bin ve toplamda 10 milyon yolcu taşınacağını söyledi.

Ramazan Bayramı tatilini dört gözle bekleyen turizm sektöründe yüzü ilk gülen otobüs firmaları oldu. Ülke çapında hizmet veren 353 firmaya bayram erken geldi. Okulların kapanmasının da etkisiyle özellikle tatil yörelerine otobüs biletleri gidiş yönlü tükendi. Uçak ve tren seferleriyle birlikte, tatil yöreleri başta olmak üzere birçok ilde yerli turist hareketliliği yaşanması bekleniyor. Bayram süresince otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 10 bin ek sefer düzenleyecek. Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı ve TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanı Mustafa Yıldırım, günde 800 bin 12 günlük sürede de 10 milyon kişinin taşınacak olmasından dolayı sektörün hareketlendiğini söyledi.

353 OTOBÜS FİRMASI VAR

Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının şehirler arası otobüs firmalarına, Ramazan Bayramı tatil süresi içinde B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri kullanma izni verdiğini paylaşan Yıldırım, 353 otobüs firmasının bayrama hazır olduğunu dile getirdi. Tatil yörelerine olan otobüs seferlerine talebin arttığını dile getiren Yıldırım, “Aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler de bulunuyor. Bu bayram, Türkiye'nin her yerine yoğun talep alıyoruz” dedi. Yıldırım, Türkiye genelinde 353 otobüs firmasının 8 bin 500 otobüsle hizmet verdiğini ifade ederek, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını anlattı.

TOF Genel Başkanı Yıldırım, vatandaşları özellikle kayıtdışı firmalar ve sahte biletler konusunda uyardı. Öte yandan, dönüşlerde sorun olmaması için gidiş dönüş bilet almalarını tavsiye etti.

10 MİLYON YOLCU

Yıldırım, “Tatil süresince günlük 800 bin, 9 günlük bayram tatilini de içine alan 12 günlük süre içinde yaklaşık 10 milyon yolcuya hizmet vereceğiz” diye konuştu. Bilet almayı düşünen vatandaşların acele etmesini isteyen Yıldırım, korsan bilet konusunda da uyarıda bulundu. “Vatandaşlarımız sadece otogarlardan kalkan otobüslerin firmalarından bilet alsın” diyen Yıldırım, mağduriyet yaşanmaması için kayıt altında olmayan taşıta binmemelerini istedi. Yıldırım, sıkıntı yaşanmaması için biletlerin gidiş dönüş şeklinde alınmasını önerdi. (Kaynak: Yeni Şafak)