OSGB nin açılımı "Ortak Sağlık Güvenlik Birimi" dir. İşverenler, iş yerlerinde en az 50 işçi çalıştırılan, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yerine getirmek  üzere  işyeri sağlık ve güvenlik birimi kurulur. İş güvenliği uzmanı çalışma ortamının gözetimi için işyerlerinde sağlık ve güvenlik tehlikelerine karşı yürüteceği her türlü önleyici ve düzeltici faaliyetleri düzenler.

OSGB‘ler (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) Hakkında Yasal Düzenlemeler

İstanbul OSGB ilk olarak, 27 Kasım 2010 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 4857 sayılı İş Kanununa dayanılarak yayınlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği”nde tanımlanmıştır.

20 Haziran 2012 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve 30 Haziran 2012 tarihinde 28339 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren“6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ve buna bağlı olarak 29 Aralık 2012 tarihli ve 28512 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği”, OSGB’leri yeniden tanımlamıştır.

Yeni yasal düzenlemelerde de “Ortak Sağlık Güvenlik Birimi-OSGB” tanımı “Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri; işyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini vermek için oluşturulmuş, Bakanlıkça yetkilendirilmiş, verdiği hizmetler karşılığında fatura kesebilen ticari kuruluşlardır” şeklinde yer almış, ayrıca yetki ve sorumlulukları detaylandırılmış ve çalışma esasları belirlenmiş

Kadim OSGB hakkında

KADİM OSGB; 6331 sayılı İş Sağlığı ve  Güvenliği Kanunu gereği, işletmelere iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini vermek üzere, gerekli donanım ve personele sahip Çalışma Bakanlığı İş Sağlığı, ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Ortak Sağlık Güvenlik Birimi, lisansı almış bir kuruluştur. Dikkat ettiğimiz noktalar: Güvenilir olmak,  Empati kurmak ve insanlara değer vermek, Çözüm odaklı olmak, Gelişime açık olmak, Kaliteden ödün vermeden ekonomik çözümler üretmek, Kurum politikalarına paralel hareket etmek, Geleceğe ve insana yatırım yapmaktır. Kadim osgb uzun yıllara dayanan mesleki deneyimiyle 6331 sayılı İş Güvenliği Kanunu kapsamında çalışma hayatımızda oldukça önemli hale gelen iş sağlığı ve güvenliği konusunda profesyonel hizmet vermek amacıyla kurulmuştur

Kadim OSGB, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne de faliyet göstermektedir.

Sitemizi ziyaret ederek siz de Kadim OSGB’nin hakkımızda detaylı öğrene bilir ve üstünlüklerini göre bilirsiniz :

http://www.kadimosgb.com/