Estetik operasyonlar genel olarak şekil bozukluklarının giderilmesi ve güzel bir görünüm kazanılması amacıyla yapılan basit işlemlerdir. Burun estetiği operasyonları burun yapısından memnun olmayan ve estetik bir görünüm kazandırmak isteyen kişilere uygulanan pratik estetik işlemlerdir. Burun şeklini değiştirmek için yapılan cerrahi operasyonlar nefes almayı kolaylaştırmanın yanı sıra fiziksel görünümü de değiştirmektedir. Daha hızlı ve konforlu bir iyileşme süreci geçirilen estetik uygulamalardır.

Op. Dr. Hüseyin Kandulu Kimdir?

Op.Dr.Hüseyin KANDULU , K.K.T.C ‘nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. İlköğretimini ve kolej eğitimini K.K.T.C de tamamladıktan sonra 1997-2003 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp Eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını almıştır. Kısa süren pratisyen hekimlik döneminin ardından 2005-2010 yılları arasında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında uzmanlık eğitimini mikrocerrahi alanında ki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastamoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sürecinde uluslararası hakemli 5 dergide makaleleri yayınlanmıştır. Odaklanmanın getireceği başarıya inanan Dr.KANDULU uzmanlık eğitimini tamamlar tamamlamaz üst eğitimler alarak kendini geliştirmeye devam etmiştir. Estetik Cerrahi alanında ilerlemeye gönlünü eğitim yıllarında vermiş olan Dr KANDULU, ONEP kliniklerinde dünyaca birçok özel cerrahi tekniği ile kabul görmüş Prof. Dr. Onur EROL ile çalışmış ve estetik cerrahi üst eğitim programını tamamlamıştır.

2011-2013 yılları arasında mecburi hizmet görevini Bilecik Devlet hastanesinde birçok başarılı operasyon gerçekleştirerek tamamlamıştır. Bilecik şehrine daha önce yapılmamış birçok operasyonu tanıtan ve kısa sürede binlerce operasyonu başarı ile gerçekleştiren Dr. KANDULU’nun yerel basında halk tarafından ne kadar takdir edilip sevildiği birçok kez yer almıştır.

2013-2015 yılları arasında İstanbul’a dönerek, İstanbul Cerrahi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Departmanı’nın başına geçmiştir. Bu dönemde vücut cerrahisi ile ilgili birçok teknolojik yeniliği hastaneye kazandırmış ileri düzey vücut şekillendirme uygulamaları ile ilgili seminerler düzenlemiştir.

Kendi üst eğitimine asla ara vermemiş ve vücut cerrahisine ayrıca odaklanmış olan Dr.KANDULU ileri düzey vücut şekillendirme alanında (Vaser Hi-Def , Vaser Liposuction , Postbariatrik Cerrahi) dünyanın önde gelen isimleri ile İngiltere , Fransa ve Kolombiya ‘ da çalışmış üst eğitimler almıştır.

2017-2020 yılları arasında Monaco , Paris (3 kez) , Riyad , Dubai(3 kez) , Kuveyt ,Budapeşte ve Atina’da davetli konuşmacı olarak bulunmuş ve meslektaşları ile tecrübelerini paylaşmıştır. Ayrıca İstanbul , Dubai , Doha ve Atina’ da gerçekleştirdiği ileri düzey vücut şekillendirme canlı cerrahi eğitimleri ile bu alanda bugüne dek farklı ülkeden 56 cerraha üst eğitim olanağı sağlamış ve sertifika vermiştir. İleri düzey vücut şekillendirme kursları , ileri düzey liposuction teknikleri , ileri düzey ve yüksek volümde yağ transferi ile meme ve kalça şekillendirme, gıdı ve jawline şekillendirme, yüze yağ enjeksiyonu, yağ transferli meme küçültme ve agresif liposakşınlı karın germe ve yağ veya yağ transferli meme implantı ile meme büyütme ameliyatlarını kapsamaktadır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği operasyonları genel olarak kişilere özel bir plan dahilinde gerçekleştirilir. Lokal ya da genel anestezi altında yapılan işlemler kısa sürede tamamlanarak kişi gündelik hayatına hızlı bir şekilde dönebilir. Cerrahın operasyon sürecine bağlı olarak kesi yerini belirlemesiyle ya burun içi ya da burun dışı kesi atılarak süreç ilerler. Operasyon açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşir ve bu tekniklerin belirlenmesinde kişinin burnundaki sorun önem teşkil eder.

Sorun ne kadar büyük ya da küçük ise operasyon tekniği bu kriterlere bağlı olarak şekillenecektir. Burun kemikleri, burun dokusu, kıkırdak gibi yapı değişiklerine gidilerek burun şeklinin istenilen boyutlarda ayarlanması sağlanır. 1-2 saat süren bir operasyon olup kişi işlemlerden sonra rahat nefes alarak istediği burun yapısına kolaylıkla ulaşmış olur.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Estetik operasyon olan buruna yapılan işlemler cerrahidir ve her cerrahide olan riskler mevcuttur. En az 2 hafta öncesinden ilaç kullanımı kesilmeli ve kan sulandırıcı ilaçlar kanama riskine karşı bırakılmalıdır. İşlemlerden sonra iyileşmenin hızlanması için mutlaka sigara ve alkol benzeri maddelerin kullanımı operasyon öncesinde kesilmelidir. Operasyon öncesinde uzman cerrahın verdiği ilaçlar kullanılmalı ve tavsiyeler mutlaka uyulmalıdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Estetik operasyon genel olarak bakıldığında pratik gibi görülseler de buruna yapılan estetik müdahaleler zorlu süreçlerdir. Kişilerin mutlaka kemik yapılarının gelişmiş olması ve herhangi bir rahatsızlıklarının olmaması gereklidir. Burun yapılarından şikâyet eden ve fiziksel görünümlerinde değişiklik isteyen kişilerin operasyon için muayene olması önem taşır.

Uygun olup olmadığı cerrahlar tarafından belirlenen adaylar operasyona hazırlık süreci hakkında bilgilendirilir. İşlemlerden önce ve sonra mutlaka belirtilen kurallara uyularak hareket edilmelidir. Aksi takdirde uygun aday olunsa bile türlü risklerle karşılaşmak söz konusu olabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonrasında mutlaka yüksek bir yatakta ve biraz dik pozisyonda yatılması kanama riskine karşı uygun görülmektedir. İşlemler sonrası burun içine ateller takılır ve pansumanlar bir haftaya kadar devam eder. En az 4 hafta boyunca güneş ışığına direk maruz kalmamak önemli olduğu gibi güneş gözlüğü ve normal gözlük kullanımı önerilmez.

Beslenme adına mutlaka kabız olunmayacak yiyecekler yenmeli ve tuzdan uzak durulmalıdır. Şişme ve morarma risklerine karşı bir hafta iş hayatından uzak durmak önemlidir. İyileşme süreci kısa süreli olan operasyon sonrasında zorlanmamak önem taşır.

Tekrarlanabilme özelliğine sahiptir. İşlemler sonrasında yüzün ve burun yapısının tam oturması bir sene içinde olmaktadır. Eğer bir sorun oluştuğunu düşünüyor ve sonuçlardan memnun kalınmıyorsa mutlaka bir sene beklenmeli, öyle uzman hekimle görüşülmelidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Estetik işlemlerin hepsi kişilere özel bir planla yapılmaktadır. Burun estetiği fiyatları içinde bu kural geçerli olup maliyetler farklılıklar gösterecektir. Bu durumun en önemli kriteri hastanın burun yapısına göre yöntemlerin belirlenmesi, işlemlere ek bir işlem yapılıp yapılmayacağıdır.

Kişi mutlaka cerrahi operasyon öncesinde muayene olmalı ve net bilgiler almak için süreci öğrenmelidir. Maliyetlerin ve sürecin belirlendiği ön görüşmeler sonrasında operasyon kararı alınmalıdır.

https://www.huseyinkandulu.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.