Estetik açıdan memenin hacmini arttırmak amacıyla yapılan ameliyata meme büyütme denir. Günümüzde birçok kadın tarafından tercih edilen meme büyütme ameliyatı memelerden birinin küçük olması ya da her iki memenin de küçük olması gibi durumlarda tercih edilir.

Psikolojik açıdan kişide özgüven eksikliğine neden olan bu durum günümüz teknolojisi doğrultusunda en doğru yöntemlerle giderilir.

Plastik cerrahlar tarafından yapılan meme büyütme ameliyatı doktorun deneyimi doğrultusunda 3 farklı bölgeye kesi atılarak yapılır. Kesi atılan yerlerden biri göğüs altındaki kıvrım, kol altından ya da meme ucundan kesiler atılır.

Op. Dr. Ekrem Keskin Kimdir? Hangi Ameliyatları Yapmaktadır.

Op. Dr. Ekrem Keskin 1986 yılında İstanbul’da doğdu. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını aldı.

Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik cerrahi bölümünden yana yaptı. Sınavda dereceye girip, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazandı.

Uzmanlık eğitimi döneminde eğitim sürecinin bir bölümünde 2016 yılında Cleveland Clinic Plastik ve Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Cleveland,OHIO-ABD’de James Zins, MD ve Raffi Gurunluoglu, MD denetimi altında burun,yüz estetiği ve meme estetiği üzerine eğitim aldı.

5 yıl süren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi eğitimi sonrası ihtisasını tamamlayarak Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı oldu.

Op. Dr. Ekrem Keskin, halen Haydarpaşa Sultan Abdülhamit Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Uzman doktorluk görevinin ardından Kadıköy’deki özel muayenesinde muayane yapmakta ve ameliyatını Medicana Hastanesi ve Acıbadem Hastanelerinde yapmaya devam etmektedir.

Meme Büyütme Estetiği

Memenin sahip olduğu formu daha estetik bir görüntüye kavuşturmak için meme büyütme operasyonuna başvurulur.

Protez yerleştirilerek yapılan meme büyütme ameliyatı ile meme dolgun bir görünüme kavuşur. Operasyon sırasında memede görülen gevşeklik ve sarkmalarda dokunun toparlanması ile ortadan kaldırılır

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Fiziksel görünüme önem veren ve meme boyutlarından memnun olmayan bayanlar tarafından meme büyütme ameliyatı tercih edilir.

Meme büyütme operasyonları sarkan ve hacmini yitiren memelerin dik bir forma kavuşması, küçük meme yapısına sahip kişiler ve cinsiyet değiştirmek isteyen kişiler tarafından da tercih edilir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Cerrahi bir operasyon olan göğüs büyütme ameliyatı ile vücudun yapısına uygun forma sahip göğüsler meydana gelir.

Deneyimli doktorlardan alınan yardımlar sayesinde başarılı sonuçlara ulaşmak mümkündür. Meme büyütme yöntemine hasta ve doktorun ortak fikri doğrultusunda karar verilir.

Kullanılan yöntemler içerisinde implantlar ve kişinin kendi yağ dokusu tercih edilir. Kullanılan implantlar kendi arasında salin implantlar ve silikon göğüs implantı olarak ikiye ayrılır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Plastik cerrahlar tarafından yapılan meme küçültme ameliyatı öncesinde hastaların birtakım hususlara dikkat etmesi gerekir.

Ameliyat öncesinde hastanın kan tahlili ve tüm tetkikleri yapılır ve ameliyata uygun olup olmadığına karar verilir.

Meme ultrasonografisi çekilir ve memenin yapısı detaylı bir şekilde incelenir. Meme küçültme ameliyatı öncesinde kan sulandırıcı ilaçlar takviye ürünler ve zararlı alışkanlıklar bir hafta öncesinden bırakılmalıdır. Ameliyattan 6 saat önce yeme içme kesilmelidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı sonrasında hastalar bir gece hastanede kontrol altında tutulur. Ertesi gün taburcu olan kişilerin kaliteli bir dinleme süreci geçirmeleri için kaliteli bir dinleme süreci geçirmeleri gerekir.

Doktor tarafından tavsiye edilen ilaçlar kullanılmalı dikişler pansuman edilmelidir. Ağır iş ve aktivitelerden kaçınmak, ani hareketler yapmamak gerekir. Operasyon sonrasında sporcu sütyeni kullanılmalıdır.

Böylece hem ağrılar azalır hem de göğsün şekil alması kolaylaşır. Göğüs kaslarını zorlamak kanamaya neden olacağı için kontrolsüz hareketlerden sakınmak gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Bayanlarda yaşın ilerlemesi ve yapılan doğum sayısı göğüslerin sarkmasına neden olur. Meme dikleştirme ameliyatı öncesinde hastanın bir ön muayenesi yapılır.

Ardından göğüste bulunan fazla deri alınarak aşağıda bulunan deri yukarı doğru çekilir böylece dikleştirme operasyonu tamamlanır.

Göğüslerin büyüklüğü ve sarkıklığı doğrultusunda yapılan cerrahi işlemler sonrasında göğüsler istenilen forma ulaşır.

Hastalar bir hafta içerisinde normal hayatlarına dönebilirler. İşlem sonrasında göğüslerde iz kalabilir hastaların bu durumu göz önünde bulundurması gerekir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Estetik kaygıdan dolayı yapılan meme dikleştirme operasyonu ile bayanlar sağlıklı ve dik göğüslere sahip olurlar. Dolayısıyla sağlık koşulları elverişli olması halinde her bayan bu ameliyatı olabilir.

Göğüslerinde ileri derecede sarkma bulunan kişiler yaşadıkları rahatsızlığı gidermek amacıyla meme dikleştirme operasyonu tercih edebilirler. Ameliyat sonrasında şekilli ve dik göğüsler oluşur.