Artık sinemalara giderek film izleme devri kapandı, zira evde bizlere aynı keyfi yaşatacak olan film siteleri var. Sinemaya gitmenin külfetinden bizi kurtaran, avuç dolusu para dökmemize gerek bırakmayan film sitelerine teşekkür borçlu olduğumuzu söylemeliyiz. Zaten sinemaya gitmek eskisi gibi popüler olmaktan çok uzaklaştı, hayat şartlarının ağırlığı, sinemaya gitmek için ulaşım zorluğu, bilet fiyatlarının çok zamlanması, eğer kendi aracınız ile gittiyseniz, park sorunu gibi bir çok etken, insanları sinemalardan uzaklaştırmıştır. Hele kışın buz gibi soğuk gecelerinde sıcacık evlerimizden çıkıp sinemaya gitmek bayağı zor olmaya başlamıştı. Evimizin rahatlığı ve konforunda, ayaklarımızı uzatarak, yanımızda tüm sevdiklerimiz, ev kıyafetlerimiz ile, giyinmeye bile gerek kalmadan film izlemenin keyfi de bir başka oluyor. Aslında kalabalık aileler epeydir sinemaya zamlı bilet fiyatları yüzünden zaten gidememeye başlamıştı, bir ailenin bir haftalık mutfak giderlerine eş değer olan sinema biletlerinin ücretleri caydırıcı bir unsur oluyordu. Film sitelerinin bu denli faydası olmasaydı, sinema severler ne yaparlardı bilemiyoruz ancak çok büyük bir yaraya merhem oldukları gerçek. Evde sinema keyfini bizlere yaşatan film siteleri, iyi ki varsınız. Online sinema izlemeye başlayanlar zaten artık sinemaya gitmeyi düşünmüyorlar bile, bilgisayarlarını açıyorlar, diledikleri bir film sitesine girerek, istedikleri filmi bir tık hareketi ile indirerek seyretmeye başlıyorlar, işte hepsi bu. Film sitelerinde bulunan bütün filmleri online hızı ile indirip izleyebilirsiniz, hem de hiç kesintiye uğramadan yani tek parça halinde. Sinemaya gittiğimiz zaman, film öncesi bekleme süresi var, ondan sonra film başlayacak diye beklerken, gelecek sinema filmlerinin tanıtımının yapıldığı reklam kuşağı dönüyor, nihayet film başlıyor ama tam en güzel ve en heyecanlı yerinde ara veriliyor ve 15 dakika verilen aradan sonra film tekrar başlıyor. Ama evlerimizde film sitelerinden film indirip izlerken bütün bu sıkıntılar yok, filmleri, baştan sona hiç kesilmeden izleyebiliyoruz, tabii biz ara verme ihtiyacı duyana kadar.

Bir de sinema filmlerine getirilen sansür durumu var insanların canını sıkan, daha gösterime girmeden, övüldüğünü duyduğunuz ve görmek için can attığınız bir film, bir bakıyorsunuz, sansür kurulu tarafından uygulanan denetimden geçememiş ve gösterilemiyor. Veya gösterime giren filmler, siz daha izlemeye vakit bulamadan vizyondan kaldırılıyor, sansür yüzünden. İşte bütün bu olumsuzluklar, film sitelerinde yok, aklınıza gelen bütün filmleri çekildiği hali ile yani sansürsüz bir şekilde izleme olanağını buluyorsunuz. Bazen de daha dünya sinemalarında bile gösterime girmeyen filmler, bir bakıyorsunuz ki, film sitelerinin arşivlerinde yerlerini almışlar, bu ayrıcalığı yaşamak, film siteleri ile mümkün. Arşiv demişken belirtilmesi gereken çok önemli bir husus var, film sitelerinin arşivleri o kadar geniş ki, sayısız film seçenekleri işle sizlere hizmet etmek için var güçleri çalışıyorlar ve istenilen bütün filmleri arşivlerine yüklüyorlar. Yerli yabancı, eski veya yeni tüm filmler, bu sitelerde mevcut. Yeni çekilen filmlerden sizleri mahrum bırakmamak için de her gün kendilerini yenileyerek güncelliyorlar. Online sinema izle, bu sitelerin sizlere sunduğu ayrıcalıktır. Dünya çapında ses getirmiş eski bir filmi görmek istediğinizi varsayalım, hemen güvenilir bir film sitesinin arşivine giriyorsunuz ve dilediğiniz eski filmi, temizlenmiş, bakıma alınmış, onarılmış yeni hali ile izlemeye başlıyorsunuz. Eğer aradığınız film sitesi arşivde yok ise, hemen sitenin yorum bölümüne dileklerinizi bildiriyorsunuz ve bu dilekler site yöneticileri tarafından hemen göz önünde bulundurularak, bulamadığınız film siteye yükleniyor ve siz de istediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz. Bu kadar güzelliği bir arada görmek, yaşamak, film siteleri sayesinde mümkün.

Bir diğer problemde sinemaya gittiğiniz zaman eğer yabancı film izlemek istiyorsanız, size dayatılan bir durum var, yabancı dil bilmiyorsanız, alt yazılı bir şekilde o filmi izlemek zorundasınız. Yani Türkçe seslendirme yok, bu yüzden de çoğu insan sinemalarda yabancı film izleyemez olmuştu, çünkü alt yazıları okuyacağım diye, filmin en önemli, en güzel yerleri kaçıyor ve biz de filmden bir şey anlamıyorduk. Ama film siteleri buna da çok etkili bir çözüm bulmayı başarmış, yabancı bir film izlemek istediğiniz zaman, ister alt yazılı, ister orijinal sesi ile ve eğer isterseniz de, Türkçe seslendirme seçeneklerinden yararlanarak filminizi rahatlıkla izleyebilir ve tadını çıkarabilirsiniz, öyle mecburiyet, dayatma falan yok yani. Hem de bu seçenekler aynı film için geçerli. Sinema sitelerinde izleyeceğiniz bütün filmlerin sinema kalitesinde olduğunu söylememiz gerekir. Hepsi de HD denilen son sistem film çekme tekniği ile oluşturulmuş filmler, sizi içine alıp, bambaşka alemlere götürecek kalitede olan filmlerdir. HD, yüksek çözünürlük anlamına gelen ve son yıllarda sinema ile dilimize giren bir deyimdir. Bu şekilde film izlerken, kendinizi olayların içinde bulacak ve kaptırıp gideceksiniz emin olun. Yapmanız gereken tek şey film sitelerine sinema izle online yazmak olacaktır. Sonrasında dilediğiniz filmi, kaliteli ses ve görüntüsü ile izlemek olacaktır. Hiç kesintiye uğramadan, tek parça tabir edilen online şekli ile film izlemek ayrıcalık değil de nedir? Üstelik sinemadaki kalitesi ile, evinizin konforu içinde ve cebinizden tek kuruş harcamadan yani bedava.

Biz eminiz ki, bir kere film sitelerinden film indirip izlemeye başladığınız zaman, bunun arkası gelecek ve devamlı izlemek isteyeceksiniz, hatta bazen üst üste film izleyeceğinizi bile söyleyebiliriz. Film seyretmenin doyulmaz hazzı, insanları, hayatın sıkıntılarından bir nebze de olsa kurtarma etkisi yadsınamaz, günün stresli ortamlarından kopup koşarak geldiğimiz evlerimizin sıcak ortamında, ayaklarımızı uzatarak üzerimizde pijamalarımız ile film seyrederken, yaşadığımız tüm olumsuzluklar kaybolup gidecek ve ertesi günün problemleri için hazırlanmış olacağız. Ancak film siteleri arasında en kaliteli ve güvenilir olanları seçmek ve ona göre film seyretmek gerekir, bazı sitelerden indirilen filmler, HD kalitesinde olmamakta, cızırtı ve görüntü sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu da zaman içinde cihazınızı bile bozabilecek boyutlara gelebilir, sinema online izle yazarak girdiğiniz film sitesinin mutlaka kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Bu sitelerin sizler için yaptığı güzellikleri, filmlerinin kaliteli oluşlarını eş dost çevrenize söyleyerek, yaygın biçimde tıklanmasını sağlayabilirsiniz, sizlerden istenilen sadece bu kadar basittir. Çok izlenen sitelerin arama motorlarında üst sıralara çıktığı ve bunun sizlere, daha güzel, daha yeni ve daha kaliteli filmler olarak döneceği de aklınızdan çıkarmayın. Listelerin üst sıralarında olmak, kalite ve güven göstergesidir. Her geçen gün kendini yenilemesini bilen, kaliteli filmlerin yeni adresi film sitelerinden film indirip seyretmenin keyfine siz de varın. Yapacağınız bütün eleştiri ve yorumlar, sitelerin yöneticileri tarafından takip edilerek değerlendirilmekte ve bu da filmlerin kalitesine yansımaktadır. Üye olacağınız film sitelerini takip ederek, o gün en çok izlenen, en çok eleştiri alan, en çok beğenilen filmleri öğrenebilir ve yeni eklenen en son filmleri seyretme imkanı bulabilirsiniz. Yapılan diğer yorumları da gözden geçirerek, site ve filmler hakkında bilmek istediğiniz tüm detayları öğrenebilirsiniz. Artık sinemaya giderek film izlemeye paydos, zira film siteleri var ve aranılan bütün güzel filmler, bu sitelerin arşivlerinde saklı.