Online mağazaların kupon fırsatları sunup sunmamaları ve bunu nasıl yapmaları gerektiği konusunda pek çok tartışma var. Kuponlar farkındalığı, sitenin trafiğini ve satışları arttırmaya yardımcı olabilir, ancak pek çok satıcı bunun kendilerini negatif yönde etkileyebileceği konusunda endişe duyuyor.

Kupon Yayıncısında Seçiçi Olun

Ülkemizde indirim kuponu yayını yapan birçok yayıncı var. Bu platformları hem trafik hem de yayın kalitesi yönünden doğru şekilde analiz etmeniz çok önemli. Güncellenmeyen, kullanım tarihi geçmiş kuponlarınızı yayımlayan internet siteleri yüzünden müşteri kaybedebilirsiniz. Unutmayın ki bu iş doğru şekilde yapılırsa ,kuponlar sayesinde satışlarınız ciddi oranda artış gösterecektir. Şu an itibarıyla ülkemizdeki en iyi kupon yayıncısının indirimkodlarim.com olduğunu söyleyebiliriz.

Denenmesi gereken kupon türleri

Her kupon her online mağaza türünün işine yaramaz. Size hangilerinin işinize yaradığını görmek üzere birkaç farklı türü denemenizi, daha sonra teklifleri elemenizi öneriyoruz. Elbette, gücünüzün yetebileceği bir teklifi kabul etmek üzere, kar marjlarınıza dikkatli bir şekilde bakmanız gerekiyor. Ne de olsa, bir kuponun amacı satışlarınızı arttırmak. Marjlarınız için uygun bir fiyat biçin ve daha sonra test edin!


Ücretsiz kargo

Bu hem satıcılar hem de alıcılar için en popüler seçeneklerden biridir. Kargo online müşteriler için en can sıkıcı konulardan biri olduğu için (hatırlatma: alışveriş sepetlerinin %30’undan fazlası kargo ücretleri nedeniyle terk ediliyor), bu sorunu kullanışlı bir kupon ile ele almak anlamlı bir çözüm. Endişe duyuyorsanız, çok fazla kargo ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz veya büyük parçalar satıyorsanız, kargo ücretleri fahiş olabilir, bu durumlarda “Toplam tutarı 100 TL ve üzeri olan alışverişlerde ücretsiz kargo” gibi belirli tutardaki teklifler ile ücretsiz teslimat sunmaya devam edebilirsiniz. Bu aynı zamanda ortalama sipariş boyutunu arttırmanın harika bir yoludur.

Sabit indirimler

Bir siparişin toplam tutarı üzerinden standart bir indirim sunmanın diğer bir yolu, “Bir sonraki alışverişinizde 5 TL hediye” gibi bir teklif olabilir. Bu, mağazanızın ortalama sipariş boyutu 100TL ’nin altında ise harika sonuçlar verebilir.

Yüzde indirimi

“Bir sonraki alışverişinizde %10 indirim” türünde bir kupon genellikle ortalama sipariş boyutu 100 TL’nin üzerinde olan mağazalar için daha iyi bir tekliftir. Çünkü müşteriler toplam tutarı düşük olan alışverişlerde bunu değerli bulmayabilir.

Minimum alışveriş tutarı

İndirim sunmaktan korkuyorsanız, minimum alışveriş tutarı sunmayı denemek kuponların harika dünyasına yavaş ve dikkatli bir şekilde adım atmanızın iyi bir yoludur. “30 TL ve üzeri tutarlardaki gelecek siparişinizde 5 TL tutarında bir indirim kazanın” gibi bir teklif can simidi olabilir. Çünkü size belirli bir kar seviyesini garanti eder. Bu aynı zamanda müşterilerin alışveriş sepetlerine daha çok ürün eklemesini de teşvik edebilir. Ama bu stratejide abartıya kaçmamanız önemlidir. Minimum tutar olarak ortalama toplam sipariş tutarınız ile başlamayı deneyin ve bunu üstesinden gelebileceğiniz bir indirim ile birleştirin, sonra yavaş yavaş arttırın.

X alana, Y  bedava

Bu kupon dünyasına girmenin başka bir iyi yoludur, çünkü indirimden önce belirli bir toplam sipariş tutarı elde etmeyi güvence altına alırsınız. İster “2 alana, 1 bedava” isterse de “4 alana, %10 indirim” gibi bir teklif olsun, ürünlerin fiyatlandırılması esas olan konudur. Bir temel ürünün farklı türlerini satmıyorsanız, bunu belirli bir ürün ya da ürün kategorisi üzerinde denemek iyi bir fikirdir.

Günlük kuponlar

Kuponları sevenler için her gün iyi bir kupon sunmak etkinizi sınırlandırmanın bir başka yoludur. Bu aynı zamanda aciliyet duygusunu pekiştirir ve sosyal medya yoluyla kendi reklamını yapabilir.

Aklınızda tutmanız gereken diğer şeyler

Teklifi basit tutun:

Teklif ne kadar karmaşık olursa, onu duyurmak ve anlamak da o kadar zor olur. Özellikle bu işe yeni başlıyorsanız, yukarıda özetlenen temel konulara bağlı kalın.

Kupon kodunu basit tutun:

Okunması, hatırlanması ve yazılması kolay bir şey istiyorsunuz. Gerçek kelimeler/cümleler kullanın, 10 karakterden az tutun (tercihen 6) ve sayılar koyacaksanız benzer karakterler kullanmaktan kaçının. Mümkünse, büyük küçük harfe duyarlı kodlar yaratmayın.

Dahil etmek hariç bırakmaktan daha kolaydır:

Tüm sitede geçerli olan bir indirim sunmak onu bir kategori ya da ürün ile sınırlandırmaktan daha kolaydır. Ayrıca teklifi ne kadar sınırlandırırsanız, bunu kullanacak olan potansiyel kişileri de o kadar sınırlandırırsınız. İndirimleri ürünlere göre kısıtlamak anlamlı olabilir, ancak öncelikle bunu detaylı bir şekilde düşünün.

Bir hedef sayfa kullanmak: Bir kategori ya da ürün seti ile sınırlandırmaya karar verirseniz, müşterilerinizi tüm nitelikli ürünleri gösteren bir sayfaya yönlendirmeniz çok daha iyi bir tecrübe olur. İnsanları bu ürünleri kovalamaya zorlamayın.

Bitiş tarihini ekleyin: Makul bir süre içinde süresi dolan kuponlar sadece sonuçları takip etmenizi kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda müşterileriniz için bir aciliyet hissi uyandırır. Bitiş tarihini açıkça ilettiğinizden emin olun.