Trafikte araç kullanabilmek için kanunen zorunlu olarak geçerli bir ehliyetin alınması gerekir. 2018 yılından önce sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yazılı olarak yapılmakta idi. 2018 yılında yapılan değişiklikle birlikte artık e-sınav formatında olmak üzere ehliyet sınavları yapılmaya başlanmıştır. Her yıl 4 defa yapılan online ehliyet sınavına giren adaylar, aynı gün sınav sonucunu öğrenmeleri mümkün hale getirilmiştir.

Ehliyet kursuna kayıt olduktan sonra kurs sonunda alınan belge ile birlikte bir aday yılda 4 defa online olarak yapılan e-sınavı girebilir. 4 defa başarısız olan aday, tekrar ehliyet kursuna kayıt yapmak zorundadır. E-sınav formatında yapılan ehliyet sınavına hazırlanırken, sınav hakkında detaylı bilgileri sahip olduktan sonra sınav formatına uygun olarak hazırlanmış olan testler çözülerek bilgiler pekiştirilmelidir. Ehliyet sınav soruları ve deneme testleri çözülerek ayrıca soru bankalarından faydalanılarak sınava hazırlanması, başarıya ulaştıracaktır

Ehliyet Sınavı Nasıl Yapılır?

Online ehliyet sınavı, e-sınav merkezlerinde yazılı materyal kullanılmadan özel yazılımların kullanıldığı bilgisayarlar üzerinden yapılır. Sınavlarda sorular arasında geçişler ileri-geri butonlar aracılığıyla yapılmakla birlikte sınav sonunda aday, başarılı olup/olmadığını hemen öğrenmesi mümkün hale getirilmiştir. Başarısız olan aday, en yakın tarihe randevu alarak sınav başvuru yapması mümkündür.

E-Ehliyet Sınav Süresi ve Soru Sayısı

Ehliyet sınavlarında, toplam 45 dakikalık cevaplandırma süresi içerisinde 50 soru adaylara yöneltilir. Yanlış cevaplanan soru, doğru cevabı götürmediğinden her soru 2 puan olarak değerlendirilerek adayın başarılı olabilmesi için en az 35 sorunun doğru cevaplandırılması istenir ve sınav sonunda aday 70 puan alması asgari başarı şartıdır.

E-sınav ile ilgili olarak her adayın bilmesi gereken en önemli bilgilerden birisi de aday en son girdiği sınavdan sonra 1 ay içerisinde elektronik sınava girmediği takdirde 1 hakkı yanmış kabul edilir. Bu yüzden başarısız olan aday, başarısız olduğu sınavdan en erken 15 gün sonra sınava girebilmek için randevu almalıdır.

Online Ehliyet Soruları

Sitemizde e-sınav formatına uygun olarak, uzman eğitmenler tarafından hazırlanmış, bilişsel süreçlerde hazırlanan ve site üzerinden çalışma imkanı sunulan, çalışma uygulanmasına fırsat verilen binlerce nitelikli soru yer alır. Online ehliyet sınavı testleri, deneme sınavları, çıkmış sınav soruları ve yeni ehliyet sınav soruları olmak üzere ehliyet sınavında başarılı olabilmek için gerekli olan e-sınav formatına uygun yüzlerce soruyu, sitemizde bir arada bulabilirsiniz.

Sitemizde bulunan online ehliyet sınav sorularını çözerek, tek seferde ehliyet sınavında başarılı olabilir ve almak istediğiniz ehliyete sahip olmak için en önemli adımı tamamlamış olursunuz. Binlerce test ve yüzlerce soruya ulaşmak için ehliyet testleri sitemizden başka hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan faydalanabilirsiniz.