Bu bir devam filmidir, 10 yıl önce çekilen İnşaat filmi çok tutulunca yönetmen bunun devamını çekmek için 10 yıl gibi bir sürenin geçmesini bekleyerek bir rekora da imza atmış oluyor. Baş rollerinde Şevket Çoru ve Emre Kınay ikilisinin oynadığı ve Türk sinemasının yüz akı filmlerinden olan İnşaat, devamı için de bu iki değerli oyuncuyu uygun görmüş doğal olarak. On Yılda Bir İnşaat 2 yine özgün senaryosu ve muhteşem oyunculuklar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 2014 yılında çekilen Türk filmleri arasında merakla beklenen ve en beğenilenlerinden biri olan film izlenmeye değer. Yönetmenliğini Ömer Vargı tarafından yapılan filmin süresi 1 saat 55 dakikadır ve severek izleyeceğinizden eminiz. Türk sinemasında az ama öz işlerin adamı olarak bilinen ve yaptığı her film ses getiren Ömer Vargı 10 yıl boşuna beklememiş anlaşılan. İlk filmi izleyenlerin de hatırlayacağı gibi inşaat işçisi olan iki arkadaş Ali ve Sudi hiç günahları olmadığı gömdükleri cesetler yüzünden cinayete yataklık ettikleri düşünülerek 10 yıl ceza almışlar ve hapse girmişlerdir. Geçen bu zaman dilimi içinde çektikleri ceza biten iki arkadaş ceza evinden çıkarlar. Yapacak iş bulmakta elbette ki zorlanan bu iki yol arkadaşı yine iş aramaya başlarlar ve ruhsatsız olan bir yazlık diskoda bekçi olarak iş bulup çalışmaya başlarlar.

Cem Yılmaz’ın baş rol, senarist ve yönetmen olarak görev aldığı bu film çok kısa öncesine kadar sinemalarda gösterimdeydi. Komedi tarzında olan bu filmde oyuncu olarak Cem Yılmaz’a eşlik eden diğer isimler, Zafer Algöz, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Özkan Uğur ve Ayşen Gruda gibi isimlerdir. Zengin ve usta oyuncu kadrosu, kostümlerin güzel ve tam yerinde seçilmiş olması, komedi unsurlarının rahatsız etmeden ve zamanında verilmesi filmi izlenebilir kılan unsurlardır. Pek Yakında izle hazırlanan reklam fragmanları ile günler öncesinden medyada yer alarak seyircinin ilgisini toplamayı başardı. Dekorların uyumu, aralarda verilen sürprizler tam yerini bulmuş, izleyiciyi rahatsız etmiyor. Baş rolde cem Yılmaz’ın oluşu da filme gideceklerin sayısını arttırıyor tabii. Bazılarımıza senaryo o kadar da etkileyici gelmeyebilir ama bu saydığımız özellikler ile film daha izlenesi hal alıyor. Cem Yılmaz bizzat kendisi sevenleri için filmin fragmanlarını film vizyona girmeden çok önce sosyal medyada paylaşarak yoğun ilgi toplamayı başardı zaten. Filmin galasına da tam kadro katılan ekip basının sorduğu soruları yanıtlayarak merakla beklenen bu film hakkında bilgi verdiler. Kanyonda yapılan gala için günler öncesinden hazırlıklara başlanmış ve olası aksiliklerin önüne geçilmiştir. İstenildiği kadar yüksek bütçelerle çekilsin eğer filmin tanıtımı iyi yapılamıyorsa çok fazla seyirci çekmesi beklenemez. Günümüzde reklam her şeydir ve bunu doğru uygulayanlar kazanıyor.

1994 ‘te ilk filmi çekilen Salak ile Avanak absürt bir komedi filmi olarak değerlendirilebilir. Film çıktığı yıllarda hâsılat rekorları kıran bir film iken yıllar sonra tüm film ekibini toplayıp yeniden harika bir komedi çekmeyi düşündüler. Film izlendiğinde önceki filmlerin devamı niteliğinde gibi gözükse de kendine ait bir tarzı olan başlı başına bir senaryosu bulunmaktadır. Salak ile Avanak Geri Dönüyor filmi harika alt yazılı olarak da izlenebilmektedir. İngilizce konuşma hız oldukça yavaş ve kısa cümleler kullanıldığından anlamakta çokta zorluk çekmeyeceğiniz bir filmde denilebilir. Esprileri tüm yaştaki bayan yâda erkeklere gençlere hitap edecek şekildedir. Film genel süreçte espri seviyesi oldukça yüksektir. İnce hicivlerle herkesin başına gelebilecek olayları güzel bir üslupla tiye almıştır. Kahkaha sesleri birleşen film eğlendirirken ince bir üslupla düşündürmektedir. Salak ile Avanak filmi 20 yıl önce çekilmesine rağmen şimdiden Salak ile Avanak Geri Dönüyor filmini izlemek isteyen yüzlerce kişi biletleri ayırtmışlardır. Yeni izleyicileri ile buluşacak film için harika bir zaman dilimi planlanmıştır. Kış aylarının başladığı ve daha çok iç mekânlarda zaman geçirmek isteyecek binlerce genç gülmek için bu filmi tercih edeceklerdir. Şimdiler de 20 li yaşlarda ki gençlerin yeni doğduğu dönemde çıkan film hem genç jenerasyondan hem de şimdi 40’lı yaşlarda bulunan çoğu kişi tarafından izlenecektir. Salak ile Avanak Geri Dönüyor izlemek için fazla geç kalmayın. JimCarrey, JeffDaniels ve LaurenHolly’nin başrollerini paylaştığı film,1994 yılından bu yana izleyicileri hiç unutmamış . Bunu da kaliteli espri anlayışına borçlu. Salak ile Avanak absürt komedi film kategorisinde oldukça ses getirmiş.