Yurtta kalmak ister lisede olun isterseniz de üniversitede, başlangıçta korkutucu bir fikir gibi gelebilir. Özellikle de ailenizden ilk defa ayrı yaşayacak ve evinizden ilk kez uzaklaşacaksanız yurtta kalmak için pek de istekli olmayabilirsiniz. Bilmediğiniz bir dünyaya ilk kez adım atacağınız bu macerada böyle hissetmeniz gayet normaldir. Ancak zaman geçtikçe yurtta kalmaya alışacağınızı, hatta yurt hatıralarınızı ömür boyu hatırlayacağınızı da bilmelisiniz. Yurt ortamı size sadece başkalarıyla paylaştığınız, kalacak bir oda sunmaz; aynı zamanda sayısız macera yaşama ve birçok farklı şeyi deneyimleme fırsatı da verir.

Yurt Arkadaşlarıyla Ketılda Makarna Pişirmek

Yurtta kalıyorsanız muhtemelen yurt ya da okul yemekhanesinde yemeklerinizi yersiniz. Bu, bir de yemek yapmakla uğraşmak zorunda kalmamak açısından oldukça konforlu bir olanaktır. Ancak bazı yurtlarda hafta sonu ve resmi tatillerde yemek çıkmaz. Bu durumda karnınızı ya dışarıda doyurmak zorunda kalırsınız ya da kendi imkanlarınızla yemek yapmanız gerekir. Yurdunuzda mutfak varsa şanslı azınlıktan olduğunuzu unutmamalısınız. Ancak bir mutfağınız yoksa, dışarıda para harcamak istemiyorsanız ya da vaktini kısıtlıysa ne yapacaksınız? Muhtemelen oda arkadaşlarınızdan biri uykusuz gecelerde gözünüzü açık tutmak adına kahve hazırlamak için kullandığınız kettleda makarna pişirmeyi teklif edecek. Bu kişi elbette siz de olabilirsiniz. İlk başta bu fikir son derece saçma olabilir ama yıllar sonra her kettle gördüğünüzde gülerek hatırlayacağınız bir anınız olacak. Kettleda pişireceğiniz makarnanın en ilginç yurt hatıraları arasına girmekle kalmayacağına, aynı zamanda yediğiniz en lezzetli makarna olacağına da bahse varız.

'ında bu maceraya yaşayanları, hatıralarını canlandırmak için yandaki linke bekliyoruz.

Bitmek Bilmeyen Ağlama Krizleri

Bir gece ansızın oda arkadaşlarınızdan birinin ağlama ve hıçkırık sesiyle uyanabilirsiniz. Siz ‘’birine bir şey oldu herhalde’’ diye korkarak yatağınızdan fırlayıp arkadaşınızın yanına giderken, dinledikçe sebebin aslında çok saçma olduğunu görürsünüz. Arkadaşınız ya ailesini özlemiştir, ya da sevgilisiyle tartışmıştır ve çareyi ciğeri sökülürcesine ağlamakta bulmuştur. Uykunuzun bölündüğüne hayıflanmayı bırakıp siz de salya sümük ağlamak için bir gerekçe bulursunuz, sonra birlikte ağlamaya başlarsınız. Ağlama krizi nihayet sona erdiğinde ise birbirinize bakıp ne kadar komik göründüğünüzü fark edip bu sefer de gülme krizine girersiniz. Unutmayın ki, en unutulmaz yurt hatıraları biraz da birlikte saçmalamayı, birlikte bayılana kadar gülüp, nefesiniz kesilene kadar ağlamayı içerir.

ında siz de bu anları yaşadıysanız, hatıraları canlandırıyoruz. Buyrun sayfamıza...

Gecenin 2’sinde Yemek Sipariş Etmek

Yurtta kalıyorsanız muhakkak kaçınılmazdır. Yurt arkadaşlarınızdan birinin ders çalışırken aniden karnı acıkır ve gecenin o saatinde bulunabilecek en kolay şey de lahmacundur. Sonra aç olan olmayan herkesin canı çeker ve birer ikişer derken, kendinizi o saatte telefon etmiş kırk tane lahmacun sipariş ederken bulursunuz. Sonra da hep birlikte oturur iki saat boyunca güle konuşa hepsini silip süpürürsünüz. Tüm lahmacunlar bittiğinde saat dört olmuştur ve mideniz kocaman şişmiştir. O saatten sonra ders de çalışamayacağınız için bir de o şişliğin üstüne yatar bir güzel uyursunuz. Yıllar sonra bile birbirinize bu çılgın yurt hatıralarını hatırlattığınızda açgözlülüğünüze şaşırır gülmeye devam edersiniz.

Gece 2'de nda aç kalmak.. Aman Allah'ım ne kadar zor!

İstanbul için farklı bir alternatif isteyenler, en iyi yurt fiyatı için buraya