Tahincioğlu imzası ile Başakşehir’de yükselen 48 tane ticari ve 374 tane daireden oluşan Nidapark Projesinde satışlar da başladı. 2017 yılı içerisinde tamamlanarak sahiplerine sunulacak olan projenin başlangıç fiyatı ise 459.000 TL olarak açıklandı. Projenin tanıtımında basın toplantısı yapan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, oluşturdukları projenin 350 milyon liralık bir yatırım olduğundan bahsederek sözlerine başladı.
Ana hedeflerinin önlerindeki üç yıl içerisinde beş büyük projeden 10 milyarlık bir satış hedeflediklerini ifade eden Tahincioğlu, Nidapark Başakşehir’in bunların sonuncusu olduğunu söyledi. Halen satışı devam eden diğer dört projenin de % 95’lik bir satışının tamamlandığını ifade etti. Bu durumun da müşterilerinin Tahincioğlu’na ne denli güvendiğinin birt göstergesidir diye sözlerine devam eden Özcan Tahincioğlu, Nidapark’tan da aynı ilgiyi göreceklerine emin olduklarını ifade etti. 374 farklı daire için 500 adet ön talep aldıklarını hatta bunlardan 120 tanesini de sattıklarını ifade ederek sözlerini sürdüren Tahincioğlu, projelerinin lansmanları sayesinde 3 aylık bir süreçte ticari amaçlı olarak hazırlanan gayrimenkullerinin satışını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Nidapark Bahçeşehir projesine yabancıların da oldukça ilgi gösterdiğini ifade eden Tahincioğlu, bu projeden 400 milyon ciro hedeflediklerini söyledi. Metrekare fiyatlarının 3600 TL olması da tercih nedeni olurken ilerleyen dönemlerde farklı bölgelerde de benzer projelerin devam edeceğini söyledi. Yakın zamanda da yeni bir projenin açıklanacağını dile getiren Tahincioğlu, gayrimenkul sektörü ile alakalı olarak, arsa, döviz kurları ve faiz oranlarına bağlı olarak küçük işletmelerin bu sektörden çekileceklerini söyledi. 2015’in sonlarına doğru konut satışlarında reel olarak % 6.5 oranında, ipotekli satışlarda da % 1.9 oranında artışın gözlendiğini ifade eden Tahincioğlu, faiz oranlarının ipotekli satış miktarını da olumsuz etkilediğini söyledi. Ülkemizin yıllık konut talebi 1 milyondur ve bunun 600 tanesi sıfır gayrimenkullerdir. Ancak faiz oranları birin üzerine çıkınca da maliyetler artış göstermektedir diye sözlerini tamamladı.

Nidapark Başakşehir yapısı, mimarisi, konumu, içerisindeki sosyo-kültürel alanları ile yaşam alanı sayesinde doğa ile şehir hayatı bir arada yaşanacaktır. 2+1’den 4+1’e kadar 374 daireden oluşan projede daire hacimleri 88 metrekareden 314 metrekareye kadar ulaşmaktadır. Ayrıca proje içerisinde 45 adette ticari alan bulunmaktadır. Satışların 120 aya varan vade seçenekleri le sunuluyor olması da tercih nedeni olabiliyor. Nidapark projesinde satışa sunulan tüm dairelerin beyaz eşyalı ve klimalı olduğunun da üstünü vurgulamak gerekir.