Evcil hayvanların insanların yaşam alanlarında bulundurulmasına son dönemlerde sıklıkla rastlamaktayız. Özellikle kedi ve köpekler farklı cinsleri ile insanların kimi zaman en yakın dostları haline gelmiştir. Ev ve is yerlerinde muhafaza edilen evcil hayvanlara duyulan ilgi giderek artmaktadır.

İnsanların yakın dostu olan köpek ırkına ait pomeranian cinsi köpekler de sevimli yapıları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Satılık köpek aramalarında görseller kısmında karşınıza en çıkan sonuç bu sevimli köpek cinsi olacaktır.

Spitz tipi olan pomeranian köpeği Orta Avrupa'da yer alan aynı isimli bölgede yetiştirildiğinden bu ismi almıştır. Köpeğin bilinen en önemli özellikleri ise zeki olması dost canlısı ve yakın hareketleri ile dikkat çekmesidir. Kısa boyu ve yoğun tüyleri ile dünya tatlısı olan bu köpeğe halka açık pek çok alanda karşılaşmanız mümkündür.

Pomenarian köpeklerinin satıldığı pek çok alan bulmanız mümkündür. Internet sitelerinde veya pet shop adi verilen işletmelerde satılık kedi ve köpek cinsleri bulabilirsiniz.

Pomeranian Satın Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Ülkemizde yetişme alanı olmayan Pomeranian cinsine ait evcil köpeklerden satın almak istendiğinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunur. Buna göre:

  • Hayvanın saf kan ırka mensup olmasına dikkat edilmelidir,
  • Parazit ve aşı uygulamalarının zamanında veteriner hekim tarafından yapılmış olduğunun tespiti,
  • Aşı karnesi ile beraber teslim alınması,
  • Hayvanların biyolojik yapılarına uygun şekilde beslenme ve çiftleşme hususlarına dikkat edilmiş olmalıdır,
  • Besleme koşullarının gerekli ölçüde ve özenli bir şeklide sağlamış olması gereklidir.

Eğer mümkünse bizzat hayvanı çiftliğinden satın almak çok daha avantajlı görülmektedir. Böylece hayvanın tüm faaliyetleri geçmişe yönelik olarak izlenmekte ve kontrollü bir şekilde satışı sağlanmaktadır.

Pomenarian Satış Alanları

Oldukça sevimli olması ve küçük boyutu nedeniyle son dönemlerin favori ev hayvani pomeranianlardır. Orta Avrupa kaynaklı yaşam alanına sahip olan hayvanın ülkemizde de özelikle son yıllarda yetiştirme çiftlik ve tesisleri kurulmuştur. Bu sayede Satılık Pomeranian için çiftliklerden bizzat seçme ve görme sansına sahipsiniz.

Bununla birlikte pet shop ve diğer işletmelerden de satın almak mümkündür. Özellikle son dönemlerde internet kullanımının artması sonucu olarak, internet üzerinden verilen ilânlar da takip edilebilir.