Chatrandom, web kamerası kullanarak dünyanın dört bir yanından milyonlarca yabancıyla çevrimiçi sohbet etmenizi sağlayan yenilikçi bir çok işlevli görüntülü sohbet sevisidir. Günlük sohbet odaları gibi hızla büyüyen bir endüstride haklı olarak onun lider olduğunu söyleyebiliriz.

Chat roulet kullanıcıları

Siteyi aylık 185 ülkeden 20 milyondan fazla kullanıcı ziyaret ediyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve diğerleri de dahil olmak üzere 25 dilde kullanılmakta ve sürekli olarak geliştirilmektedir. Sitede gün boyunca anlık olarak 30 binden fazla görüntülü iletişim sever bir araya gelmektedir. Ve sayıları sürekli artmaktadır.

Burada çok çeşitli bir kitle var - kelimenin tam anlamıyla dünya nüfusunun tüm etnik ve sosyal gruplarından oluşan. Bu açıdan Chatrandom, hayatın her kesiminden insanlar arasındaki ırksal ve kültürel engelleri yıkıyor. Ancak, bazı sınırlamalar mevcut: kurallara göre, servisi sadece yetişkinler kullanabilir.

ChatRandom oluşturma amaçları

Site yeni başlatıldığında amaç yabancılara tanışma, birbirlerini tanıma, arkadaşlıklar kurma ve hatta aile hayatı için bir eş bulma fırsatı sağlamaktı.

Başlangıçta Chat Roulet'e benzer bir şey yaratmak için planlanmıştı, ancak birçok farklı işlev ve özellikleri vardı. Sonunda, çok daha iyi bir iş ortaya çıktı. Bu, Alexa'nın Chat Roulette'in popülaritesini aştığı tahmin edilen kapsamlı bir site.

Bugün hizmetin temel amacı, ağdaki yalnız insanların iletişimini kolaylaştırmak ve yabancılarla iletişim kurarken ortaya çıkan kaygı ve panik korkularının üstesinden gelmeye yardımcı olmaktır.

Web sohbetini kim ve nasıl kullanabilir?

Sitede iletişim kurma yolları, dünyanın dört bir yanından yabancılarla iletişim kurmak için ayrı ve grup sohbetleri:

  1.  Rastgele yabancılarla sohbet edin - farklı ülkelerden rastgele görüntülü sohbet kullanıcılarına bağlanabilme yeteneği.
  2.  Gay Chat — sadece eşcinseller için değil, aynı zamanda onlarla ilgilenen herkes için tasarlanmıştır.. Burada biseksüel erkekler ve sadece bu görüntülü sohbetleri seven meraklı insanlar var.
  3.  Video chat — web kamerası kullanarak binlerce yabancıya bağlanmak için kullanılır.
  4.  Sohbet odaları - Tam olarak nasıl iletişim kurmak istediğinizi (kısa mesaj veya video kamera kullanarak) seçme yeteneği ile ilgi alanlarına göre iletişim talep ediyorlar.
  5.  Grup chat Cam4 Benzersiz özelliklere sahip sohbet, kendiniz için seçebileceğiniz dört kişiyle aynı anda web kamerasında iletişim kurma fırsatı verir.

Genel erişimde kameranıza ve mikrofonunuza erişime izin vermeye hazır olduğunuzdan emin değilseniz, servis size yazılı sohbeti kullanmanızı önerir.

Servisin ücretli ve ücretsiz özellikleri

Yabancılarla anında rastgele görüntülü sohbetin standart servisinin keyfini tamamen ücretsiz olarak çıkarabilirsiniz. “Başlat” düğmesine basar ve web kameranızı kullanmaya izin verir vermez bağlantı hemen gerçekleşir. Farklı ülkelerden kişilerle ve cinsiyete göre iletişim seçmek için, bağlanabileceğiniz değişik ayarlar vardır:

● tüm ülkelerde veya belirli bir ülkenin kullanıcılarına;

● kadınlar, erkekler veya çiftlerle.

Sohbetlerden herhangi birinde "İleri" düğmesini tıklayarak bir sonraki kullanıcıyla iletişim kurmaya devam edebilirsiniz. Sohbet odalarında aşağıdaki ücretsiz sohbetler mevcuttur:

● rastgele görüntülü sohbet;

● sadece arkadaşlık;

● rastgele tanışma;

● öğrenciler için chat;

● gay ve biseksüeller için rastgele sohbet;

● yazılı sohbet.

Hesabınızı iyileştirerek ve Plus sürümü için ödeme yaparak, sohbetlerin tüm özelliklerine erişebilirsiniz. Sitenin avantajları arasında en önemli birkaçını size anlatabiliriz. Onlar hakkında daha fazla konuşacağız.

Rastgele Görüntülü Sohbetin Avantajları

Çoğunlukla arkadaşlarla iletişimin gerçekleştiği sosyal ağların aksine, Chatrandom sadece hiç tanışmadığınız insanlarla etkileşim kurmanıza izin verir. Bu video tanışma servisinin temel avantajı: konuşmalar sizin için hoş olmazsa konuşmayı istediğiniz zaman durdurabilirsiniz ve o kişiyle bir daha asla karşılaşmazsanız.

"İleri" düğmesini tıklayarak ChatRandom sohbetindeki bir sonraki yabancıya gidin. Bunu yapar yapmaz hemen çevrimiçi olarak başka bir kişiye bağlanacaktır. Ayrıca, sitenin kullanım şartlarını ihlal eden kullanıcılar hakkında her zaman şikayette bulunabilirsiniz. Bunu yapmak için, doğrudan sohbet penceresinde özel bir düğme vardır.

Diğer benzer sitelerin aksine servis, kullanıcılarına daha farklı işlevler ve iletişim yolları sunar. Buna ek olarak, site geliştiricileri, bağlantı hızını ve yükleme süresini yönetmenize izin veren kendi benzersiz kodlarını oluşturdular ve bu da onu rakiplerin arka planına karşı öne çıkardı.

Rastgele yabancılarla sohbet etmenin artıları ve eksileri

Sohbet platformunun iki ekranı vardır, böylece her kullanıcı hem kendi video yayınını hem de partnerinin web kamerasını görebilir. Chatrandom tüm Apple ve Android mobil cihazlarla uyumludur. Sitenin mobil versiyonunda, kesinlikle tüm işlevler kullanılabilir. Yazılı sohbeti kullanarak web kamerası olmadan iletişim kurmak mümkündür. Platform Özellikleri:

● görüntülü sohbette İnstagram'da olduğu gibi filtre maskeleri ayarlayabilirsiniz;

● metin sohbetinde yabancı dilleri çevirme imkanı vardır;

● görüntülü sohbette ses seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Olumsuz anlara belki de en önemli 2 si söylenebilir:

  1.  Görüntülü sohbet herkese açıktır, bu nedenle her kullanıcı bir web kamerasında her şeyi kaydetme veya ekran görüntüsü alma, ardından kaydı kişisel amaçlar için kullanma olanağına sahiptir - örneğin, İnternet'te yayınlama.
  2.  Son zamanlarda ilgili kullanıcı şikayetleri, herhangi bir sebep veya sorun olmadan banlama ve bloke açma ile ilgili daha sık hale gelmiştir.

Rastgele görüntülü sohbet endüstrisi son zamanlarda gelişti ve sürekli büyüyor. İnsan iletişiminin önemi sadece bu tür İnternet kaynaklarının yaratıcıları tarafından değil, aynı zamanda kullanıcıların kendileri tarafından da anlaşılmaktadır. Bu nedenle, bu tür hizmetlerin yeni kullanıcılarının sayısı ve sitelerin popülaritesi artmaya devam etmektedir. Günümüzde ChatRandom dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden biridir. Ve bu daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi stratejisi ile ilişkilidir.

Bu makale ortağı ile yazılmıştır.