Arama motoru optimizasyonu yani SEO alanında önemli isimlerden birisi olan Furkan GÖKÇÖL tarafından yazılan bir makale, SEO konusunda destek arayan kişilerin/firmaların karşılaşabilecekleri sıkıntılar hakkında aydınlatıcı bilgiler vermiş. Makaleyi bünyesinde ve sitesinde yayınlayan yazar, ucuz SEO paketlerini tercih eden kişilerin yaşayabilecekleri sıkıntılar konusunda uyarılar yapmış.

Ucuz SEO Paketlerinden Sakınmanızı Gerektiren Sebepler

Çok para kazanmayı hedefleyen pazarlamacı kimliğiyle öne çıkan kişiler tarafından hazırlanan ucuz SEO paketlerinden uzak durmanızı gerektiren sebepler:

1.Ucuz Paketlerin Temel SEO Gereksinimlerini Dahi Karşılamaması

Kalitesiz içerikler kullanılması ve yüksek sayıda kalitesiz link alınması, yapılan SEO çalışmalarının faydasız olmasına hatta web sitenizin imajını olumsuz yönde etkileyerek zararlı olmasına sebep olmaktadır. Yani ucuz SEO paketleri, SEO çalışmalarından beklenen temel gereksinimleri bile karşılayamamaktadırlar.

2. Standart Altı Linklerin Değer Katmaması

Linkler hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bu bölüm, kaliteli ve az sayıdaki linkler yerine kalitesiz ve yüksek miktarda linkler sunan ucuz SEO paketlerinin web sitenizin yasaklanmasına neden olabilen bir faktör olduğunu unutmamak gerekir.

3. Tek Paketle Tüm Çözümlerin Sunulması

Ucuz SEO paketlerinin her markanın ve sitenin ihtiyacına göre planlanması gereken SEO çalışmalarını, tek bir paket halinde sunmaya çalışan paketler olduğu anlaşılmaktadır. Daha çok müşteriye sahip olmaya çalışan pazarlamacılar tarafından bu şekilde sunulan SEO paketleri, firmaların (sitelerin) ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak paketler olarak görünmektedirler.

4. Ucuz SEO Firmalarını Sorumlu Tutmanın Zor Olması

Uzun vadeli iş yapmaktan ziyade, edinecekleri çok sayıda müşteri sayesinde hızlı para kazanmayı hedefleyen ucuz SEO paketleri, genellikle sorumlu tutmakta zorlanacağınız işler ortaya koyan kişiler tarafından hazırlanmaktadır.

5. Ucuz SEO Sağlayıcılarının Uzun Vadeli Stratejileri Sunmaması

Ucuz SEO paketleri genellikle kısa sürede başarıya ulaşmayı vaat eden ve temel seviyedeki SEO gereksinimleri de dahil olmak üzere uzun vadeli stratejiler/kazançlar sunamayan SEO çalışmalarıdır. İhtiyacınız olan SEO çalışmaları ise uzun vadeli stratejiler ve kazançlar hedeflenerek yapılan, başarılı bir şekilde uygulandığında bu hedefe ulaşmanızı sağlayan çalışmalardır.

Makalemizde kısa bir şekilde anlattığımız ucuz SEO paketlerinden sakınmanızı gerektiren sebepler hakkındaki ayrıntılı makaleyi adresine giderek inceleyebilirsiniz.