NBA tarihinde oyunu değiştiren ve büyük kitlelerin saygısını kazanan çok fazla oyuncu olmuştur. Ancak dünya çapında basketbolu getirdikleri nokta, oyuna kattıkları ile kendi dönemlerini yaratırken tarihten asla silinmeyecek ayak izlerine sahip olan başarılı isimleri sizin için toparladık.

1.Michael Jordan

Kaybetmekten nefret etmesiyle bilinen Michael Jordan, NBA tarihinde kendi hikayesini oluşturan başarılı ve özel isimlerden biri. 23 numarayı nesiller için getirdiği nokta sayesinde tam bir marka olan MJ, 6 NBA şampiyonluğuna sahip ve bu şampiyonlukların tamamında MVP (Bill Russell NBA Finalleri En Değerli Oyuncu Ödülü) aldı. Onu durdurmak isteyen Detroit Pistons'ın ‘Jordan Kuralları’ belirlediği dönemde, en sert ve zorlu savunmaları bile geçebilen MJ, rakip tanımayan bir oyuncuydu.

2. LeBron James

NBA’de en iyi oyuncuların 2.kategorisinde yer alan LeBron James, tarihin en çok yönlü oyuncusu olarak anılmışıtr. Her pozisyonda oynayabilen LeBron, 3 NBA şampiyonluğuna sahip ve kariyerinde dört kez normal sezon, üç kez de MVP seçildi. Şuan Los Angeles Lakers forması giyen King James, 16 kez All-Star seçilmiştir.

3. Magic Johnson

Tarihin en iyi oyun kurucularından biri olarak kabul edilen Magic, AIDS olduğunu açıkladığı basın toplantısıyla HIV hareketine öncülük eden önemli isimlerden biri oldu. 5 NBA şampiyonluğu olan kariyerinde üçer kez normal sezon ve MVP seçilmiştir. Lakers efsaneleri arasında yerini alan Magic Johnson yakın dönemde kulüpte genel menajer olarak çalışmaktadır.

4.Kobe Bryant

2020’de helikopter kazasıyla yaşamını yitiren efsane oyuncu, Michael Jordan'ın izinde başladığı kariyerinde oldukça başarılı bir ivmeye sahiptir. Kusursuz saha liderliği olan Black Mamba, 5 NBA şampiyonluğuna sahip. Bir kez normal sezon, iki kez de MVP ödülü kazanmıştır.

5. Shaquille O'Neal

NBA tarihinin en dominant ve eğlenceli oyuncularından biri olan Shaq, tüm tarihin en etkili pivotlarından biridir. 4 şampiyonluğu olan Shaq, NBA kariyerinde 3 kez MVP sahibidir. 15 kez All-Star seçilen Shaq, 1999/00'de normal sezon MVP ödülünü de kazanmıştır.

Basketbol kariyerinde başarılar elde etmiş ve daha uzun yıllar başarılarını seyredeceğimiz basketbolcuların oynadığı maçlar için iddaa oynayabilir ve dünya üzerindeki birçok basketbol liginin takibini https://oley.com/ üzerinden yapabilirsiniz.