Bir erkek, düzenli olarak seks yapabilmek adına kuvvetli bir ereksiyon elde etmekte veya bunu devam ettirmekte zorlanıyorsa iktidarsızlığa (sertleşme sorunu) sahip olduğu kabul edilir. Günümüz dünyasında gelişen teknolojinin tıp alanında meydana getirdiği son moda tedavi seçenekleri bu alanda da kendini gösteriyor. Mutluluk çubuğu denilen ameliyatla penis içerisine yerleştirilerek iktidarsızlık sorununu kalıcı olarak ortadan kaldıran penil protez, bu sorunu artık tarihe karıştırıyor.

Penil Protez Nedir?

Penil protez, penisin sertleşmesini sağlamak için ameliyatla penis içerisine kalıcı olarak yerleştirilen bükülebilir çubuklar yada sıvıyla doldurularak penisin erekte hale gelmesini sağlayan iki yapay silindir içerir. Deri dokusu altına ve cinsel organ erektil bölgelerine yerleştirilir. Dışarıdan asla belli olmaz ve görünüm açısından tamamen doğaldır. Bu ürünler 1973'ten beri kullanılmaktadır. Günümüz teknolojisi sayesinde protezi oldukça gelişerek hem fonksiyonel hemde kullanım kolaylığı açısından son derece rahat bir hal almıştır.

Ne tedavi ediyor?

Sertleşme sorunu olan erkekleri tedavi etmek için bir penis protezi kullanılır (ereksiyon olamama). Bu erkeklerin çoğu, penil protez takılmadan önce oral yolla kullanılan ilaçları denemişlerdir. Ayrıca penil protez Peyronie hastalığının tedavisi için de geçerli uygun bir yöntem olabilir. Bu protezler penise uzunluk katabilir. Çoğu erkek nasıl kullanılacağını öğrendikten sonra mutluluk çubuğundan çok memnun kalır. Penil protez iktidarsızlık sorununa kesin çözümdür. İlaç, pompa, egzersiz vs. hiçbir yöntemden fayda alınamayan hastalarda dahi penil protez kalıcı tedaviyi sağlamaktadır.

Nasıl çalışır?

Şu anda iki temel mutluluk çubuğu türü bulunmaktadır. Her ikisi de çok etkilidir ve penisteki hissi ve zevki değiştirmemektedir. Her iki penil protez de kalıcı olarak iktidarsızlık sorununu ortadan kaldırmakta ve istediğiniz an sert bir penise sahip olabilmenize imkan sağlamaktadır.

-Bükülebilir penis protezi:

Bu cihazlar, ürünün uygun şekle sokulmasına müsade eden merkezi bir dizi parçaya sahip yarı katı bir tüptür. Cinsel aktivite söz konusu olduğunda, bu protez yukarı yönde düzeltmeyle penisin kalkık hale gelmesine izin verir. Giyinirken protez aşağıya doğru bükülerek yönlendirilebilir. Bu penil protez, son derece yüksek başarı oranlarına sahiptir ve kullanımı kolaydır. Avantajı aşağı sarkarken de büyük bir penis görünümü sağlamasıdır.

-Şişirilebilir penis protezi:

Şişirilebilir bir mutluluk çubuğu, sıvının bir depolama alanından alınmasına ve penis içindeki silindirleri doldurmasına izin verir. Testisin yanındaki torbaya bir pompa konulur, böylece hasta istendiğinde bunu şişirebilir. Bu implant normal sertleşmeyi en yakın oranda taklit eder.

Kim almalı?

Erektil disfonksiyonu olan herhangi bir hasta, mutluluk çubuğu için olası bir adaydır. Yerleştirme için ameliyat gerektirir. Her yaş grubunda erkeğe takılabilir. Kronik bir rahatsızlık veya kalıcı hastalık bu tedaviye engel değildir. Kişinin ameliyatla penil protezin yerleştirilmesine müsaade edecek düzeyde fiziksel imkanının olması yeterlidir. Çoğu hasta ameliyattan sonra şişlik ve iltihaplanma yaşamaz. Ağrı düzeldiğinde hasta genellikle kısa süre içinde protezi kullanmaya başlayabilir.  Daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.