Motosiklet Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sıfır kilometre ya da ikinci el motosiklet alırken ne kadar dikkatli oluyorsanız motosiklet lastiği seçerken de aynı titizliği göstermelisiniz. Motosiklet lastikleri sadece motorun performansı açısından değil sürüş güvenliği bakımından da büyük önem taşıyor. En çok dikkat etmeniz gereken unsur lastiklerin kaç yıl önce üretildiğidir. Özellikle 10 yaşından büyük olan lastiklerin kullanılması pek tavsiye edilmiyor. Her ne kadar motosiklet lastikleri sağlam gibi görünse de güvenli sürüş noktasında beklentileri karşılayamayabilir.

Lastiklerin üretim yılını öğrenmek için üzerine bakabilirsiniz. Dot yazısından sonra gelen rakamların son iki hanesi motosiklet lastiğinin üretim yılıdır. Bununla birlikte olabildiğince yakıt tasarrufu sunan lastik modellerini tercih etmenizde fayda var. Seri bir hareket kabiliyeti sunabilen lastikler motosikletinizin çok daha az yakıt tüketmesini sağlar. Aynı zamanda motosikletlerin yol tutuş performansını da olumlu yönde etkiler. Bu nedenle yakıt tasarrufu sunan motosiklet lastik modellerinin hem kısa hem de uzun vadede sizin için daha karlı bir seçim olacağını belirtebiliriz.

Lastiklerde Aşınma Meydana Geldiğinde Değiştirin!

Lastiklerin yüzey bölümünde bulunan yivler yol tutuşunu sağlar. Yivleri çok derin olmayan lastikler özellikle kaygan zeminlerde ciddi sıkıntılar doğurabilir. Bu nedenle dikkat etmeniz gereken unsurlar arasında seçtiğiniz lastik modelinin yiv derinlikleri de bulunuyor. Yivlerde belirgin bir şekilde aşınma meydana gelmiş olan motosiklet lastiklerini kesinlikle kullanmamalısınız. Aşınmanın ne kadarlık bir kullanım süresi sonrasında meydana geldiği elbette değişebilir. Sıklıkla lastikleri kontrol etmeli aşınan lastikleri mutlaka zamanında değiştirmelisiniz.

Günümüzde çok sayıda farklı marka tarafından çeşitli modellerde lastikler üretiliyor. Tercihinizi her daim kaliteden yana yapmalısınız. Kaliteli üretimler yapan markaların ürünleri bir miktar daha pahalı olabilir. Ancak can güvenliğiniz ve motosikletinizin performansı açısından kaliteden uzaklaşmadan tercih yapmanızda fayda var. Özellikle motosiklet lastiği seçiminde kalitenin çok daha fazla önem taşıdığını belirtmek gerekir.

Güvenilir ve kaliteli markaların lastik modellerini uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz internet siteleri de bulunuyor. Bu siteler arasında en çok tercih edilen birlasshop.com oluyor. Hemen şimdi siteye tıklayarak lastik fiyatlarına ve model seçeneklerine göz atabilirsiniz.