Oturma odanızdaki koltuk yerleşimini evde zamanınızı nasıl geçirmeyi planlıyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz. Yılbaşı öncesinde bu önerileri dikkate almanızda fayda var.
 
Eğer tabu, monopoli, tombala ya da jenga gibi kutu oyunları oynamak gibi bir planınız varsa sehpayı ortaya koltukları ise sehpanın çevresinde daire oluşturacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
 

 
Ev partileri için en mantıklı yerleşim ortada en fazla alan bırakan yerleşimdir. 2’li ya da 3’lü koltuğun arkasına yerleştirilecek masada yiyecek içecek servisi yapabilirsiniz. Eğer geniş bir oturma odanız varsa boş alanlara uzun kokteyl masaları yerleştirebilirsiniz.


 
Oturma odanızda yatılı misafir ağırlamak isterseniz açılabilen l koltuk ya da şık bir çekyat ile tekli koltuktan oluşan bir takım kullanabilirsiniz. Büyük koltuğu her açmak istediğinizde ileri geri hareket ettirmek zorunda kalmamak için önünde arkasında yeteri kadar boşluk bırakmak akıllıca olacaktır. Televizyonu yatak haline gelen koltuğun karşısına koymak dizi film keyfiniz için doğru tercih olacaktır.
 

 
Misafir ağırlamaktan hoşlanıyorsanız tekli koltuklar yerine 2 tane 2’li ya da 3’lü koltuk kullanmanız hem sizin hem de misafirlerinizin rahat etmesini sağlayacaktır. Kalabalık misafir gruplarına yer açmak için koltuk takımınızın yanında puflar ya da banklar yerleştirebilirsiniz.